iMapp Bucharest, în weekend, în Piața Constituției. În premieră, publicul va avea ocazia să-l vadă pe Pixel, noul MC virtual, generat de inteligența artificială

19 sept. 2023
9717 afișări
iMapp Bucharest, în weekend, în Piața Constituției. În premieră, publicul va avea ocazia să-l vadă pe Pixel, noul MC virtual, generat de inteligența artificială
iMapp Bucharest, în weekend, în Piața Constituției. În premieră, publicul va avea ocazia să-l vadă pe Pixel, noul MC virtual, generat de inteligența artificială. Sursa foto: Facebook/ iMapp Bucharest

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, bucureștenii și turiștii sunt invitați la iMapp Bucharest – Winners League în Piața Constituției.

Intrarea este liberă, iar organizatorii promit 12 ore de distracție, muzică și voie bună, zonă cu mâncare pentru toate gusturile și cea mai bună „pânză” pentru proiecțiile concursului internațional de video mapping 3D: Palatul Parlamentului (fațada are o suprafață de 23.000 mp).

iMapp Bucharest revine sâmbătă în Piața Constituției

Cea de-a 8-a ediție a concursului internațional de 3D video mapping se anunță a fi una spectaculoasă, în care arta se reunește cu tehnologia, în cel mai important proiect de New Media Art din România. iMapp Bucharest promite bucureștenilor și turiștilor 12 ore de entertainment, transmite Primăria Capitalei.

Evenimentul începe la ora 11:00, când pe scena din Piața Constituției va urca DJ CS84 și va aduce publicului ritmuri electronice. După-amiază, de la ora 17:00, KOV va cuceri prin muzică și prin dans, iar de la ora 19:00, DJ Ravin, creator de compilații Buddha Bar, va completa atmosfera cu muzică electrizantă.

Adevăratul spectacol iMapp Bucharest – Winners League va începe seara. În fața unui juriu internațional format din profesioniști ai artelor audiovizuale, cinci echipe, câștigătoare ale festivalurilor de video mapping din Franța, Germania, Grecia, Ungaria și Japonia, vor concura și vor proiecta lucrările pe fațada de 23.000 mp a Palatului Parlamentului.

Aceasta este a 8-a ediție a concursului, iar tema din acest an este CONTRASTS. Bucureștiul va fi transformat în capitala mondială a luminii.

Atmosfera celui mai mare eveniment de 3D video mapping din întreaga lume va fi completată de artiști stradali cu costume tematice, care vor purta publicul într-o călătorie a artei și a tehnologiei. În zona de street food și relaxare, pe parcursul întregii zile, vor exista preparate internaționale potrivite pentru toată familia.

AICI găsiți mai multe informații despre artiștii concurenți.

Pixel, noul MC virtual, generat AI

În premieră, direct de pe cea mai mare suprafață de proiecție din lume, Pixel, noul MC virtual al iMapp Bucharest, generat de inteligența artificială (AI), se va adresa publicului.

Suntem onorați să anunțăm Ambasadorul Oficial al iMapp Bucharest, renumitul artist internațional Jean – Michel Jarre, care va fi prezent la București pentru a înmâna personal Marele Premiu echipei câștigătoare, desemnată de către juriul concursului. Jean Michel Jarre este unul dintre pionierii muzicii electronice, fiind recunoscut pentru concertele sale în aer liber, în locații impresionante, reprezentațiile sale unice îmbinând muzica cu jocurile de lumini și efecte laser. Evenimentele sale se disting prin cel mai numeros public din lume, Jean Michel Jarre deținând de trei ori recordul mondial Guinness pentru cele mai mari spectacole în aer liber. Jarre a vândut 80 de milioane de albume și discuri single în întreaga lume, transmite PMB.

Acces și regulament

Accesul se face dinspre Bulevardul Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie, prin zonele special amenajate.

AICI găsiți regulamentul de participare și acces.

Intrarea este liberă, începând cu ora 11:00.

Sursa foto: Facebook/ iMapp Bucharest
Sursa foto: Facebook/ iMapp Bucharest
Cookies