BAZAR

iMapp 2016 BUCUREŞTI. Cum a arătat CASA POPORULUI în urma competiţiei de video-mapping VIDEO

Róisín Murphy, renumită pentru experimentele pe care le face în muzică şi în show-urile sale, a interpretat piese proprii şi compoziţii din perioada Moloko, duo din care a făcut parte din 1994 până în 2003, când a ales cariera solo, scrie news.ro.

După o oră şi jumătate, la 22.30, actorul Dragoş Bucur a dat startul competiţiei de video-mapping. Juriul a votat, pe de o parte, publicul a avut la dispoziţiei un număr la care putea trimite SMS pentru a-şi exprima alegerea. Juriul a fost format din Martin Pošta, Ana Ascencio, Kaat Heirbrant, Ilkka Paloniemi şi Birgit Zander – personalităţi ale industriei audio-vizuale internaţionale.

Romera Diseño e Infografia SL, echipă specializată în lucrări grafice şi de post-producţie din Spania, o referinţă în industrie, a prezentat la iMapp Bucharest lucrarea „Chaos2Understanding” – o trecere în revistă a lumii, de la origini până în zilele noastre.

 

Mindscape Studio din România, studio de multimedia şi tehnologie creativă specializat în video mapping, a propus pentru cea de-a treia ediţie a evenimentului lucrarea „We Are Them”, o conversaţie filosofică între doi oameni şi spectatori, prin imagini, care se vor regăsi în povestea lor, experimentând emoţii puternice.

Limelight, echipa din Ungaria, care are o experienţă de peste 15 ani, a pregătit spectacolul „Interconnection”. Conţinutul animaţiilor şi arta de a povesti 3D au făcut ca Limelight să fie considerat unul dintre cele mai importante grupuri de artişti din domeniul 3D video mapping.

Filip Roca, director artistic, artist vizual şi new media din Muntenegru a venit cu un spectacol de video mapping inedit, sugestiv numit „Dislexia”.

Illuminarium3000, un studio din Sankt Petersburg, Rusia, a proiectat la iMapp Bucharest lucrarea „Close Encounters Of The Thirty Third Kind”, iar VOID, un grup independent de creaţie din Istanbul, Turcia, a pregătit show-ul audio-video „Lines” pentru concursul de la Bucureşti.

iMapp, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, este unul dintre cele mai importante evenimente din lume dedicate audio vizualului.

Anul acesta, competiţia din România este finalistă în categoria „Live Event of the Year”, la premiile AV Awards Londra, care vor fi decernate pe 30 septembrie.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button