ARHIVA B365

Imagini VIDEO cu decapitarea britanicului David Haines. Statul Islamic a revendicat execuţia

În cazul în care înregistrarea video a decapitării se dovedeşte autentică, va fi vorba despre a treia execuţie de acest tip în decurs de o lună, după decapitările a doi jurnalişti americani luaţi ostatici în Siria, informează Mediafax.

UPDATE Înregistrarea video în care gruparea Statul isamic (SI) revendică executarea prin decapitare a ostaticului David Haines este „autentică”, a anunţat duminică Ministerul britanic al Afacerilor Externe.

În această înregistrare video de două minute şi 27 de secunde, intitulată „Un mesaj către aliaţii Americii”, gruparea jihadistă reproşează Marii Britanii că s-a alăturat coaliţiei Statelor Unite, care efectuează atacuri aeriene împotriva unor poziţii controlate de către Statul Islamic în Irak.

„Ai intrat de bună voie într-o coaliţie cu Statele Unite împotriva Statului Islamic, aşa cum a făcut predecesorul tău Tony Blair înaintea ta, urmând o tendinţă în rândul premierilor noştri britanici care nu pot să găsească curajul să le spună nu americanilor”, spune călăul, cu faţa acoperită, adresându-i-se premierului David Cameron.

Acest bărbat, care ar putea să fie acelaşi din înregistrările video ale execuţiilor americanilor James Foley şi Steven Sotloff, adaugă că această alianţă „vă va accelera distrugerea” şi va arunca cetăţenii britanici în „alt război sângeros şi care nu poate fi câştigat”. De asemenea, el ameninţă cu execuţia altui ostatic britanic.

Născut în Scoţia, David Haines, în vârstă de 44 de ani, a fost luat ostatic în martie 2013. Statul Islamic a afirmat că el poate fi următorul ostatic executat în înregistrarea video a decapitării lui Steven Sotloff.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button