IMAGINI ŞOCANTE, surprinse în clubul Colectiv, în timpul incendiului. VIDEO

de:
25 nov. 2015
0 Afișari
IMAGINI ŞOCANTE, surprinse în clubul Colectiv, în timpul incendiului. VIDEO

Imaginile filmate de Cristian Matei, angajat al Pro Tv, care se afla in clubul Colectiv in momentul în care a izbucnit incendiul in sala plina de oameni, au fost difuzate miercuri de Stirile Pro Tv.

In cadru apar scena dar si stalpul de la care a pornit incendiul. Deja flacarile sunt puternice iar picaturi de plastic lichid cad pe podea. Oamenii fug spre singura iesire a clubului, situata la numai cativa metri de focar. Tinerii sunt relativ calmi. Inca nu constientizeaza pericolul. Unul dintre ei tine strans trepiedul camerei de filmare si asteapta sa poata iesi. Secundele trec. Publicul inainteaza cativa metri ajungand pana in containerul folosit pe post de hol. Este beza iar usa este deja blocata de trupurile celor care in nebunia generala au cazut unii peste altii.

Spre finalul filmarii, este evident ca focul cuprinde victimele. Sunetul inregistrat nu poate fi difuzat insa acele momente au fost unele de groaza. Sunt 43 de secunde care se incheie intr-o mare de foc.

Inregistrarea facuta de Cristian Matei este o piesa din puzzle-ul sinistru adunat de anchetatori pentru a reconstitui momentul de groaza din Colectiv.

Criminalistii au incercat sa recupereze toate pozele dar si inregistrarile video din telefoanele si aparatele foto ale victimelor si pe baza acestora dar a celor suprinse de camerele de supraveghere din local au stabilit ca in doar un minunt si 19 secunde intreg clubul a fost stapanit de flacari.

La ora 22,32 de minute si 16 secunde, au concluzionat procurorii artificiile se APRIND marcand finalul spectacolului. Cateva scantei au sarit pe stalpul imbracat in burete pentru izolatie fonica si in doar 10 secunde valvataia ajunge la tavan, asa cum se vede si din inregistrarea colegului nostru.

Dupa alte 9 secunde, sustin procurorii, oamenii si-au dat seama de gravitatea situatiei. Iadul s-a desclansat, s-a instaurat panica si toti cei de fata s-au imbulzit.

Cristian Matei a reusit sa iasa din clubul groazei insa cu arsuri pe 50% din suprafata corpului. A fost internat la Spitalul Bagdasar Arseni de unde in data de 6 noiembrie a fost transferat la o clinica din Israel, unde este si acum la Terapie Intensiva. Dupa ce a trecut prin mai multe operatii, sunt semne ca starea lui Cristian Matei evolueaza in bine.

Cookies