FOTO | Imagini șocante din București. Se întâmplă acum în Piața Unirii, pe Bulevardul Dacia, în Dorobanți…

01 iun. 2023
9044 Afișari
FOTO | Imagini șocante din București. Se întâmplă acum în Piața Unirii, pe Bulevardul Dacia, în Dorobanți...
Imagini șocante din București. Se întâmplă acum în Piața Unirii, pe Bulevardul Dacia și-n Dorobanți | Foto: Maria Coman

O să spuneți că am folosit cuvintele „imagini șocante” ca să facem trafic golănesc, de origine clickbait,  dar ar fi nedrept să judecați astfel titlul, pentru că realmente este o situație șocantă: în această dimineață, străzile și bulevardele Bucureștiului sunt GOALE LA PROPRIU.

Uitați-vă la ceas, apoi priviți imaginile. Este ora la care, de regulă, orașul geme sub mașini și-i țiuie urechile de la claxoane. Nu azi! Azi, străbați instant  o intersecție care, în zilele bune, îți ia 20 de minute.

Ce se întâmplă azi cu traficul din București e cu atât mai frumos și mai surprinzător cu cât vine după balamucul de ieri, ca să nu mai vorbim despre nebunia de alaltăieri, ziua cu protestul de la Guvern și cu marșul profesorilor, când toți prietenii noștri au făcut, în medie, două-trei ore de la serviciu până acasă (unii s-ar fi dus direct la balamuc, dar și-ntr-acolo era blocaj!)

Revenind..

Cele mai frumoase imagini șocante din București din această săptămână

Prietena Maria Coman,(lăudate fie numele și treburile ei matinale care au scos-o din casă în dimineața zilei de 1 Iunie!) ne-a oferit acest spectacol foto al orașului cu străzi, practic, pustii.

Prima poză, cea de sus, e de la Piața Unirii. Ora 08:30 și abia vezi o mașină hăt, în zare și una, două pe dreapta. Ireal, la propriu.

Mergem cu Maria mai departe. Ajungem pe Polonă cu Ștefan cel Mare. What?

Imagini șocante din București. Se întâmplă acum în Piața Unirii, pe Bulevardul Dacia și-n Dorobanți-2
Traficul de 1 Iunie în Intersecția Polonă cu Ștefan cel Mare. Foto: Maria Coman

N-apuci să faci poze, că n-ai de stat la semaforul la care, între orele 8 și 8, se stă trei-cinci ture. Ajungi rapid pe Calea Dorobanți. Pustiu!

Imagini șocante din București. Se întâmplă acum în Piața Unirii, pe Bulevardul Dacia și-n Dorobanți-3
Traficul pe Calea Dorobanți, înainte de ora 09:00, în dimineața zilei de 1 Iunie | Foto: Maria Coman

Inutil să pomenim că, în dimineața asta, probabil că găsești locuri de parcare ORIUNDE AI NEVOIE.

Sigur, nu poate fi (ca de) 1 Iunie în fiecare zi, așa că nu ne rămâne decât să ne bucurăm din plin de această situație urbană șocant (😜) de aerisită și să ne gândim cu speranță rutieră la perioada vacanțelor/concediilor de vară, când străbați drumurile zilnice în intervale de timp cel puțin decente și când sunt locuri de parcare.

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies