BAZAR

IMAGINI ŞOCANTE: Drumul Crucii, refăcut în Centrul Vechi al Capitalei. FOTO şi VIDEO

PAŞTE 2014. Artistul ceramist Dan Leş „încearcă, an de an, să le amintească românilor că Sărbătoarea Paştelui nu înseamnă doar cumpărături şi mese îmbelşugate, lăsând la o parte adevărata semnificaţie, Învierea Domnului”.

PAŞTE 2014. Reconstituirea Drumului Crucii, care s-a făcut marţi seară, în Centrul Vechi al Capitalei, le-a amintit bucureştenilor de cele 14 opriri ale lui Iisus în drumul spre Golgota şi de răstignire, scrie româniatv.net. Mulţi dintre cei care au asistat au fost impresionaţi până la lacrimi. „E greu de pus in cuvinte. E emoţionant şi nu vreau să-mi imaginez cum ar fi fost dacă aş fi fost eu acolo”, a spus o fată.

Potrivit aceleiaşi surse, în timpul reconstituirii Drumului Crucii, un actor a încasat lovituri puternice de bici.

PAŞTE 2014. Potrivit unui comunicat al Asociaţia BENEVA, procesiunea „Drumul Crucii”, care angrenează o echipă de 70 de persoane şi care străbate ţara în Săptămâna Mare, a luat fiinţă în urmă cu şapte ani. Anul acesta, în Bucureşti şi alte şase oraşe, evenimentul şi-a propus să le reamintească oamenilor de cele 14 opriri ale lui Iisus în drumul său către Răstignire.

PAŞTE 2014. Iniţiatorul acestui proiect, Dan Leş, este singurul ceramist român care lucrează după o metodă veche de mii de ani, fiind fiul Ioan Leş, pictor şi ceramist. A fost declarat câţiva ani la rând ceramistul anului şi a expus originalele sale lucrări la muzeele de etnografie şi artă din toată Europa. Recent s-a întors de la Târgul Săptămâna Verde de la Berlin, unde a impresionat publicul prezent la eveniment.

PAŞTE 2014. Evenimentul are rolul de a-i scoate pe români din graba cotidianului, a pregătirilor pentru masa de Paşte, şi de a le aminti că Paştele este sărbătoarea Învierii lui Iisus. 

Mai multe imagini pe româniatv.net.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button