Imagini de la prăbușirea avionului MiG 21 LanceR din județul Mureș. Pilotul s-a catapultat înaintea impactului și a scăpat cu viață

20 apr. 2021
161 afișări
Imagini de la prăbușirea avionului MiG 21 LanceR din județul Mureș. Pilotul s-a catapultat înaintea impactului și a scăpat cu viață

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie ce va fi alcătuită de șeful Statului Major al Apărării. Inspectoratul General al Aviației din cadrul MAI a trimis un elicopter pentru a transporta victima accidentului de la Dedrad la un spital din municipiul Târgu Mureș. Ministerul Apărării a anunțat că toate aeronavele MiG 21 LanceR au fost reținute la sol.

Ofițerul este, în prezent, internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viața sa nu este în pericol și a autorizat transferul pacientului, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București, pentru tratament de specialitate și recuperare. Transferul va fi realizat în cursul acestei seri, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române”, potrivit oficialilor Ministerului Apărării.

Cine este pilotul aeronavei care s-a prăbușit

Criste Andrei este numele celui care se afla la manșa avionului prăbușit marți după-amiaza. Acesta are vârsta de 37 de ani și locuiește în Cluj. Locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din anul 2008 și are o experiență de 600 ore de zbor la bordul aeronavelor supersonice, având certificarea de pilot operațional pe aeronave MiG 21 LanceR.

Ce a transmis Ministerul Apărării

„O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucţie, s-a prăbuşit marţi, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localităţii Dedrad, judeţul Mureş, într-o zonă nelocuită. Pilotul a reuşit să execute manevra de catapultare şi este în stare stabilă, conştient şi cooperant cu echipele de intervenţie ajunse la faţa locului”, a transmis în această după-amiază Ministerul Apărării pe pagina de Facebook a instituției. „Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului.”, se arată în încheierea anunțului MApN.

Ancheta va fi gestionată de Parchetul Militar, iar până la soluționarea acesteia toate aeronavele Mig 21 LanceR sunt reținute la sol.

 

Iată imagini surprinse de presa locală de la locul accidentului

 

Cookies