ARHIVA B365

Imagini de la arestarea a doi membri ai unei grupări teroriste de către DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri americani din cadrul DEA (Drug Enforcement Administration) au destructurat o importantă grupare multinaţională formată din cetăţeni libanezi, iranieni şi turci specializată în procurarea şi comercializarea de armament de mare calibru, către entităţi teroriste din Orientul Mijlociu.

În acest scop, în data de 25.07.2011, în mod simultan, procurorii D.I.I.C.O.T. şi ofiţeri americani au acţionat în Municipiul Bucureşti şi Insulele Maldive pentru capturarea celor trei membri ai grupării, pe raza Municipiului Bucureşti fiind identificaţi numiţii A.C. – cetăţean turc, S.H. – cetăţean iranian, în timp ce autorităţile americane au procedat la reţinerea numitului N.B. – cetăţean libanez, liderul grupului.

„Sus-numiţii au fost prezentaţi Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Bucureşti în vederea punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă emise de autorităţile americane” se arat[ ]n comunicatul DIICOT transmis redacţiei B365.ro.

Separat de solicitarea oficialilor americani, existând informaţii că membrii grupării intenţionează să comercializeze în România cantitatea de aproximativ 200 Kg heroină, procurorii D.I.I.C.O.T. au procedat la efectuarea unei operaţiuni pe raza comunei Ciorogârla – Judeţul Ilfov, ocazie cu care a rezultat faptul că informaţiile deţinute iniţial nu s-au confirmat.

La desfăşurarea acţiunilor au participat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.C.C.O. – Serviciul Antidrog, suportul tehnic fiind asigurat de catre S.R.I. şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button