Imagini cu munți de gunoaie care zac abandonați în Sectorul 1, chiar în curtea ADP-ului, instituția care se ocupă cu întreținerea spațiilor publice. Primăria lui Clotilde Armand nu neagă și explică ce i-a lipsit

09 feb. 2022
235 Afișari
Imagini cu munți de gunoaie care zac abandonați în Sectorul 1, chiar în curtea ADP-ului, instituția care se ocupă cu întreținerea spațiilor publice. Primăria lui Clotilde Armand nu neagă și explică ce i-a lipsit

Tone de deșeuri zac în curtea unuia dintre sediile Administrației Domeniului Public (ADP) a Sectorului 1, una dintre instituțiile care ar trebui să asigure întreținerea și curățarea spațiilor publice în acest sector, informație difuzată de Antena 3 și confirmată de primăria condusă de Clotilde Armand. Cabluri, deșeuri de vegetație și reziduuri din construcții sunt doar câteva dintre deșeurile depozitate acolo.

Primăria Sectorului 1 nu neagă existența gunoaielor și explică, într-un răspuns difuzat presei, că acumularea de deșeuri a fost posibilă întrucât contractul pentru ridicarea și transportarea deșeurilor la groapa de gunoi a expirat în aprilie 2021, iar de atunci, din cauza blocajelor politice, nu s-a putut finanța această activitate. Între timp la ADP Sector 1 din Șoseaua Odăii se află deșeuri din construcții rezultate din desființări și demolări efectuate în baza dispozițiilor emise de către primarul municipiului București și primarul Sectorului 1.

Acestea nu sunt depozitate pe spațiul verde, ci pe o platformă de beton, menționează administrația locală de sector.

Când începe strângerea gunoielor din curtea ADP S1

Acumularea de deșeuri în această locație a început din perioada fostei administrații locale, spune Primăria Sectorului 1, care precizează că, la începutul anului trecut, au fost luate primele măsuri pentru stoparea acestei situații: directorii responsabili au fost demiși, iar o parte din deșeuri au fost ridicate și transportate la groapa de gunoi. Contractul pentru acest tip de activitate a fost valabil până la sfârșitul lunii aprilie 2021.

„Vechea conducere nu a bugetat corespunzător acest tip de cheltuieli și este cunoscut faptul că rectificarea bugetară, deși solicitată din iulie 2021, a fost aprobată de către Consiliul Local al Sectorului 1, în decembrie 2021.”, menționează administrația locală a sectorului 1.

„În concluzie, s-a ajuns în această situație din cauza neaprobării la timp a rectificării bugetare de către Consiliul Local al Sectorului 1 pentru o perioadă de aproximativ cinci luni, perioadă în care toate activitățile desfășurate la nivelul ADP Sector 1 au fost grav perturbate.

În acest moment, Administratia Domeniului Public Sector 1 se află în proces de achiziție servicii de transport și depozitare deșeuri, urmând să semneze un contract cu o firmă specializată, care va asigura aceste servicii până la aprobarea bugetului pe anul 2022.

Precizăm că în proiectul de buget pe anul 2022, care este pe masa consilierilor locali, sunt prevăzute fonduri pentru desfășurarea acestei activități, iar in lista de investitii sunt prevazute fonduri pentru reorganizarea Platformei din Sos Odaii 3-5, procedurile urmand să se deruleze imediat după aprobarea bugetului de către Consiliul Local al Sectorului 1.”, se mai arată în răspunsul S1.

Imaginile cu munții de gunoaie au fost publicate după ce locuitorii din zonă au fost deranjați de prezența deșeurilor, la fel și angajații ADP, astfel încât au făcut mai multe sesizări la Garda Națională de Mediu. Comisarii au ajuns în curtea ADP în această dimineață, au făcut fotografii, au verificat documente și urmează să aplice sancțiuni și să comunice rezultatul anchetei în doar câteva zile, este informația difuzată de Antena 3.

Cookies