ARHIVA B365

Imaginea lui Traian Băsescu, pe fluturaşii de campanie ai PMP

Fluturaşii respectivi conţin o imagine cu preşedintele Băsescu la inundaţii, în cizme de cauciuc mergând prin apă, juxtapusă uneia cu premierul Ponta la inundaţiile din Teleorman, când şeful Guvernului era într-o barcă pneumatică tractată de angajaţi ai ISU. Dedesubtul imaginilor este înscris „Tu ce alegi?”.

Elena Udrea recunoaşte fără ocolişuri că a comandat afişe electorale cu Băsescu după ce a găsit alăturarea de imagini pe internet. „Noi ne asumăm că am folosit cele două imagini, cu Traian Băsescu în apă până la brâu şi cu Ponta în bărcuţă pentru a face diferenţa între cei doi. Dacă e să fie cineva suspendat, atunci sunt eu de acord să fiu suspendată”, a declarat Elena Udrea, citată de româniatv.net.

Administraţia Prezidenţială a refuzat să comenteze apariţia şefului statului pe materialele electorale ale PMP, astfel încât nu se ştie dacă Udrea a primit acceptul lui Băsescu pentru tipărirea acestor materiale.

Până acum, preşedintele nu şi-a ascuns simpatia pentru PMP lăsându-se fotografiat purtând un tricou al PMP. Mai mult, Băsescu a declarat în repetate rânduri că va vota PMP la alegerile europarlamentare şi că îşi doreşte ca acest partid să devină de guvernământ în anul 2016.

Aceste acţiuni au determinat o sesizare a Curţii Constituţionale de către Guvern, Băsescu fiind acuzat că încalcă prevederile Constituţiei prin implicarea în campania electorală.

În sesizare se cere Curţii să se pronunţe în mod clar dacă preşedintelui României îi este permis să se implice în campanie electorală. Traian Băsescu este acuzat că a încălcat articolul 80 din Constituţiei care stipulează: „Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.”

De asemenea, Guvernul susţine că Băsescu a încălcat spiritul articolul 84 ce-i interzice afiliarea politică. „Chiar dacă, formal, nu este membru al unui partid, prin modul său de acţiune, preşedintele Românieise comportă ca un agent electoral, ca un membru activ al unei formaţiuni politice implicate în lupta electorală”, se arată în sesizare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button