Imagine din Parcul Kiseleff care a deranjat, surprinsă la Bucharest Street Food Festival. Un ONG cere avizele | UPDATE: Clotilde Armand a reacționat: Este total interzis

14 mai 2022
46179 Afișari
Imagine din Parcul Kiseleff care a deranjat, surprinsă la Bucharest Street Food Festival. Un ONG cere avizele | UPDATE: Clotilde Armand a reacționat: Este total interzis
SURSA FOTO: Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff

Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff a postat o imagine în care sâmbătă, pe iarbă, în Parcul Kiseleff, au apărut mese și scaune de lemn, inslalate în acel loc pentru evenimentul Bucharest Street Food Festival, care se desfășoară în acest weekend pe Bulevardul Kiseleff. UPDATE: Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand le-a răspuns, la scurt timp, reprezentanților ONG-ului și le-a transmis că a luat legătura cu organizatorul pentru a ridica deîndată ceea ce au montat ilegal, altfel oprește evenimentul Bucharest Street Food Festival. Redăm mai jos reacția primarului Sectorului 1 și felul în care arată parcul acum.

Știrea inițială

„Se pare că termenul STREET înseamna PARC la Bucharest Street Food Festival organizat în Parcul Kiseleff”, protestează și grupul de Facebook „Vrem schimbare.”, care preia mesajul ONG-ului.

Zilele trecute, Grupul de Iniţiativă Civică Cişmigiu a reușit să se opună cu succes initiațivei Primăria Municipiului Bucureşti de a organiza grătare și 50 de pavilioane în gradina Cismigiu, mai spune Vrem schimbare.

„Astazi se pare ca intr-un cu totul alt parc monument istoric s-au instalat terase ad-hoc pe spatiile verzi ale Parcului Kiseleff. Informatia vine direct de la comunitatea din zona, Grupul de Initiativa Civica Kiseleff.

Bucurestiul este plin de spatii publice pline de obstacole si care pot fi eliberate pentru diverse evenimente si activitati. De unde apetitul pentru gratare, pavilioane si terase in parcurile istorice?”, se mai arată în postare.

 

ONG-ul cere avizele și un punct de vedere de la primari

Având în vedere că Parcul Kiseleff este monument istoric protejat prin lege, Grupul de Iniţiativă Civică Kiseleff a solicitat ca Primaria Municipiului Bucuresti, Primăria Sectorului 1, Administratia Domeniului Public Sector 1, Directia de Cultura şi Ministerul Culturii să facă publice avizele pentru folosirea spaţiului verde în cadrul festivalului.

Ulterior, ONG-ul a publicat și filmări din parcul Kiseleff.

De asemenea, ONG-ul a cerut un punct de vedere public primarilor Clotilde Armand si Nicușor Dan.

„Considerăm că amplasarea meselor şi scaunelor agresează spaţiul verde al parcului şi aşa deteriorat şi neîngrijit, iar avizarea folosirii lui în aceste scopuri este total iresponsabilă şi care afectează infrastructura grădinii Kiseleff.

Îndemnăm organizatorul, dar şi cetăţenii care vor veni în aceste zile la eveniment să folosească cu responsabilitate spaţiul verde atât de preţios într-un Bucureşti prăfuit, de care autorităţile nu par să vrea să mai aibă grijă.”, se arată în comunicarea ONG-ului.

Primarul Clotilde Armand: Este total interzis ce a făcut acolo

Tot la postarea care semnalează prezența meselor și scaunelor pe spațiul verde din parc, Clotilde Armand a lăsat un comentariu în care anunța că „nu tolerează astfel de lucruri” și că nu există aviz pentru un abuz.

„Bună ziua. Organizatorul n-are autorizație să facă așa ceva și este total interzis ce a făcut acolo. Am luat legătura cu organizatorul și vor ridica tot ce au montat abuziv. În caz contrar voi solicita oprirea evenimentului deîndată. Ne luptăm împreună să readucem spațiul verde așa cum ar fi trebuit să arate și nu tolerez asemenea lucruri. Vă mulțumesc încă o dată pentru că mi-ați semnalat.”, a scris primarul Sectorului 1.

Organizatorul se pare că s-a conformat la câteva ore, iar după ce au fost ridicate mesele și scaunele, Parcul Kiseleff arăta astfel. Imagine pusă la dispoziție de Primăria Sectorului 1:

Bucharest Street Food Festival a revenit în acest weekend cu evenimente gastronomice și muzică live după 2 ani de pauză cauzată de pandemia de Covid-19.

 

Îți mai recomandăm să citești și:

Cookies