Iliescu: Canalul Dunăre-Bucureşti, o idee proastă

de:
10 feb. 2012
0 Afișari
Iliescu: Canalul Dunăre-Bucureşti, o idee proastă

Întrucât în presă s-a vehiculat, recent, ideea reluării lucrărilor la aşa-numitul Canal Dunăre-Bucureşti, Ministerul Transporturilor iniţiind chiar un proiect de hotărâre în acest sens, fostul şef al statului, Ion Iliescu, susţine că a adresat o scrisoare primului-ministru, considerând că o asemenea decizie este o eroare care ignoră argumentele raţionale ale specialiştilor care s-au opus la vremea lor acestei idei a lui Ceauşescu.

În esenţă, Nicolae Ceauşescu, influenţat de oameni, probabil interesaţi sau neinformaţi, a adoptat decizia respectivă în momentul finalizării lucrărilor la Canalul Dunăre-Marea Neagră, în ideea transferării tehnicii şi forţei de muncă la o lucrare similară, ca profil şi dimensiune, scrie Iliescu în scrisoarea publicată de Puterea.

Iliescu spune că la acea vreme, între anii 1982-1984, lucra la Consiliul Naţional al Apelor. Acesta motivează că proiectul nu s-ar justifica în prezent întrucât traficul fluvial a dispărut aproape în totalitate după război şi că nu vede oportună promovarea unei investiţii foarte costisitoare în absenţa mărfii.

Fostul şef al statului dă ca exemplu Canalul Dunăre Marea Neagră care nu este eficient şi nu îşi acoperă cheltuielile.

Cookies