Ilie Sârbu: Congresul PSD va fi, probabil, în februarie, de ce să ne grăbim?

de:
18 nov. 2014
0 Afișari
Ilie Sârbu: Congresul PSD va fi, probabil, în februarie, de ce să ne grăbim?

„Congresul va fi în februarie, probabil, de ce să ne grăbim, acum?”, a spus Ilie Sârbu, citat de Mediafax.

Referitor la social-democraţii care solicită sancţiuni, excluderi din partid şi organizarea unui congres după rezultatul alegerilor, Ilie Sârbu a spus că „sunt câţiva indivizi care tot timpul au avut ceva de comentat”, adăugând că el nu a fost niciodată „adeptul excluderilor şi a tăierilor de capete”.

„Poate găsim şi alte metode, important este să facem ce trebuie să facem. (…) Totuşi, oamenii ne-au dat votul ca să fim la guvernare. Ne-au mai dat şi acum cinci milioane de voturi şi nouă ne arde acum să decontăm micile noastre insatisfacţii”, a afirmat Sârbu.

El a mai spus că rezultatul alegerilor reprezintă „o excepţie de la toate regulile”, arătând că este pentru pirma dată când PSD pierde alegerile prezidenţiale din postura de partid aflat la guvernare.

CITEȘTE ȘI: Război în PSD: Nicolae le cere demisia lui Ilie Sârbu și Ioan Rus

„Nu a fost niciodată o situaţie de genul acesta, noi nu am fost la guvernare, după alegerea preşedintelui, totdeauna eram în opoziţie. Şi la domnul Năstase am pierdut atunci pe formula, o ştiţi, cu soluţia imorală. În 2009, am ieşit noi de la guvernare cu trei luni înainte, am fost inteligenţi şi am plecat de la guvernare şi a pierdut (n.r. – Mircea Geoană). Era altă situţaia, partidul nu avea obligaţie faţă de electoratul care l-a trimis la guvernare”, a precizat Ilie Sârbu.

Senatorul PSD Şerban Nicolae le cere lui Ilie Sârbu şi Ioan Rus să plece din PSD. Acesta a trimis o scrisoare deschisă liderilor PSD în care a cerut să cadă capete în partid, ca urmare a eşecului de la alegerile prezidenţiale. 

Cookies