Ilie Năstase a rămas iar fără permis. Conducea azi-noapte băut prin București, iar polițiștii l-au oprit la un control de rutină

18 nov. 2022
504 Afișari
Ilie Năstase a rămas iar fără permis. Conducea azi-noapte băut prin București, iar polițiștii l-au oprit la un control de rutină
Ilie Năstase a rămas iar fără permis | Foto: Inquam Photos/ George Călin

Ilie Năstase a fost prins când conducea prin București după ce a băut; l-au oprit polițiștii la un control de rutină și testul cu fiola a arătat o alcoolemie de 0.22, informează A3-CNN.

Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţiştii rutieri au oprit azi-noaprte o maşină pentru control pe o strada din Sectorul 1 al Capitalei:

Poliţiştii rutieri au procedat la testarea conducătorului autovehiculului cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Ilie Năstase nu s-a mai enervat; a luat un taxi și-a plecat

Alcoolemia de 0,22 desparte șoferul de carnetul său de șofer, lucru care i s-a întâmplat, din nou, lui Ilie Năstase, care, de data asta, nu s-a mai enervat și certat cu polițiștii, ci a lăsat mașina parcată, a luat un taxi și-a plecat.

Codul Rutier spune că, dacă un șofer este depistat cu o alcoolemie  între 0,1 și 0,40 mg/litru alcool pur în aerul expirat, el comite contravenție, situație în care contravenientul este sancționat cu 9-20 de puncte amendă. Punctele astea se traduc într-o amendă între 1.305 și 2.900 lei. În plus, se suspenda dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

Complicata relație a lui Ilie Năstase cu filtrele de poliție

Acum 3 ani, într-o dis-de dimineață de primăvară – 25 mai  2018, Ilie Năstase a fost oprit, tot la un control de rutină, pe Şoseaua Nordului, zona Ambasada Chinei. Era într-o vizibilă stare de ebrietate, polițiștii au vrut să-l testeze cu aparatul alcooltest, el a refuzat și s-a enervat, iar în final polițiștii i-au pus cătușe și l-au dus la INML pentru recoltare de probe biologice. Acolo, llie Năstase a refuzat să îi fie recoltate probe biologice şi a fost dus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru refuz de recoltare de probe biologice. Iar tevatura nu s-a sfârșit aici: în aceeași zi de mai din 2018,  la doar câteva ore distanţă, Ilie Năstase a fost prins din nou de poliţişti, de această dată în timp ce conducea  fără permis un scuter.

Un an mai târziu, adică în august 2019, Ilie Năstase a fost condamnat definitiv  la 9 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare în procesul în care a fost judecat pentru că a refuzat recoltarea de probe biologice când a fost oprit pentru control de către poliţişti. Tot atunci, judecătorii i-au impus lui Ilie Năstase o perioadă de doi ani de supraveghere și au mai decis că n-are voie să conducă niciun fel de vehicul tot vreme de doi ani.

Cookies