Ilie Carabulea rămâne în arest preventiv

de:
25 nov. 2014
0 Afișari
Ilie Carabulea rămâne în arest preventiv

Curtea de Apel Bucureşti a respins „ca nefondată” cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar. Decizia nu este însă definitivă iar Ilie Carabulea a făcut deja constetaţie, care se va judeca pe 2 decembrie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, scrie adevărul.ro.

În luna iunie, magistraţii au decis ca Ilie Carabulea să fie cercetat în stare de arest la domiciliu, unde a stat însă doar o lună de zile. În luna iulie, Carabulea s-a întors după gratii după ce procurorii DNA l-au acuzat că ar fi monitorizat video, din arestul de acasă, sediul Carpatica Asig şi că ar fi contactat persoane din dosar.

Ilie Carabulea este acuzat de către procurorii DNA de săvârşirea a şase infracţiuni, respectiv constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă (două infracţiuni), dare de mită (două infracţiuni), folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, în formă continuată (3 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la uz de fals.

Alături de Carabulea, au mai fost trimişi în judecată Marian Mârzac, fost director general al S.C. CARPATICA ASIG S.A., ulterior membru neexecutiv în cadrul conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, fost preşedinte Autorităţii de Supraveghere Financiară, Radu Mustăţea, membru în Consiliul de Administraţie al S.C. CARPATICA ASIG S.A.,iar ulterior şi preşedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România, Elena Rusu, membru în conducerea S.C. CARPATICA ASIG S.A, Ina-Ana Crudu, fost director general la S.C. CARPATICA ASIG S.A, Elena Laura Chiţoiu, fost director al Direcţiei Avizări din cadrul Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (A.S.F), Ioan Opriş, expert tehnic auto în cadrul Biroului de expertize locale de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ioan Dacian Vinereanu, persoană din anturajul lui Mustăţea Radu, Călin Georgel, fost secretar general al A.S.F, Corneliu Silviu Moldoveanu, fost vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară – conducătorul Sectorului Asigurări, Dan Odobescu, avocat suspendat de drept în cadrul Baroului Bucureşti şi proprietar al unei societăţi de asigurări şi S.C. CARPATICA ASIG S.A.

Cookies