„Ilfov”, al doilea tren de metrou fabricat în Brazilia pentru Metrorex, urmează să ajungă în câteva zile la București. O să circule pe Magistrala 5, la fel ca „Giurgiu”

22 mai 2024
6236 afișări
„Ilfov”, al doilea tren de metrou fabricat în Brazilia pentru Metrorex, urmează să ajungă în câteva zile la București. O să circule pe Magistrala 5, la fel ca „Giurgiu”
„Ilfov”, al doilea tren de metrou fabricat în Brazilia pentru Metrorex, urmează să ajungă în câteva zile la București. O să circule pe Magistrala 5, la fel ca „Giurgiu” | Sursa foto: Alstom/LinkedIn

Luni, 27 mai, la București urmează să ajungă al doilea tren de metrou fabricat în Brazilia pentru Metrorex. A fost botezat „Ilfov” și o să fie coleg cu „Giurgiu”, în scurt timp, după finalizarea testelor, pe Magistrala 5. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, Mihai Barbu.

„Ilfov”, al doilea tren de metrou fabricat în Brazilia pentru Metrorex, ajunge în curând la București

Săptămâna viitoare, mai exact luni, 27 mai 2024, la București urmează să ajungă al doilea tren produs de Alstom în Brazilia pentru Metrorex.

Trenul de metrou a fost botezat „Ilfov”, a transmis Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, potrivit Club Feroviar.

La sfârșitul lunii aprilie, primul tren produs în Brazilia pentru Magistrala 5, botezat „Giurgiu” a ajuns în București, la Depoul Berceni Metrorex. Acest tren de metrou are indicativul 1402-2402 și face parte din lotul celor 13 trenuri pentru Magistrala 5, cumpărate pe baza contractului încheiat între Metroex și Alstom Transport SA, la data de 2 decembrie 2020, urmare a procedurilor legale de achiziție.

Contractul valorează, în total, 103.244.383,49 euro.

Dotările pe care le au noile trenuri Alstom Metropolis pentru Magistrala 5:

  • camere de supraveghere interioare și exterioare cu înregistrare și transmitere la bordul mecanicului a imaginilor din vagoane;
  • afișarea direcției de mers pe lateralele tuturor vagoanelor trenului;
  • afișaje dinamice de tip LCD în interiorul vagoanelor cu prezentarea dinamică a hărții traseului și alte anunțuri;
  • sisteme de alarmare în caz de urgență, echipate cu interfon pentru comunicarea dintre personalul de conducere tren și călători;
  • locuri special amenajate pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv pentru utilizatorii scaunelor rulante;
  • instalații de răcire și dezumidificare a aerului introdus prin ventilația forțată în fiecare vagon;
  • lămpi de tip LED pentru iluminatul vagoanelor;
  • folie anti-grafitti pentru protejarea geamurilor vagoanelor la interior și exterior.

Fiecare tren de metrou este compus din 6 vagoane și 216 locuri dispuse longitudinal. Capacitatea maximă este de 1.200 de pasageri.

Cookies