Îl mai știți pe tipul care și-a uitat pistolul în cabina de probă dintr-un mall din București? E audiat la Ploiești după o situație cu o sabie

02 feb. 2022
1354 Afișari
Îl mai știți pe tipul care și-a uitat pistolul în cabina de probă dintr-un mall din București? E audiat la Ploiești după o situație cu o sabie
Îl mai știți pe tipul care și-a uitat pistolul în cabina de probă dintr-un mall din București? E audiat la Ploiești după o situație cu o sabie. Sursa foto: Pixabay

După ce vara trecută și-a uitat pistolul în cabina de probă dintr-un mall din Capitală, bărbatul în vârstă de 36 de ani a ajuns din nou în atenția polițiștilor. De această dată, l-ar fi amenințat cu sabia pe un om din Ploiești pentru a-i fura banii.

Interlopul cunoscut sub denumirea de „Rașpa” a ajuns din nou în fața autorităților, după ce împreună cu trei cunoscuți l-ar fi atacat cu sabia pe un cetățean în vârstă de 46 de ani în Ploiești pentru a-i lua borseta în care se afla suma de 8.000 de lire sterline. Suspectul nu este străin polițiștilor, după ce în luna iunie a acestui an și-a uitat pistolul în cabina de probă a unui mall din nordul Bucureștiului, potrivit ProTV.

Bărbatul care și-a uitat pistolul într-un mall din București, acuzat de tâlhărie

În urma acestui eveniment, polițiștii au descins miercuri, 2 februarie, la locuințele suspecților pentru percheziții. Surpriza cea mare a venit în urma controalelor făcute la agresor acasă – acesta ascundea un adevărat „arsenal” – trei săbii, un pistol neletal, mai multe cuțite dar și un baston cu electroșocuri.

După percheziții, șapte bărbați au fost conduși la secție pentru audieri în acest caz. Bărbatul care l-a rănit cu sabia pe cetățeanul în vârstă de 46 de ani de la care ar fi luat borseta în care se aflau banii mai are antecedente, fiind implicat în trecut în mai multe episoade de furt, dar și într-un incident notabil: în vara anului trecut și-a uitat pistolul în cabina de probă a unui magazin dintr-un mall bucureștean.

Pistolul uitat de „Rașpa” în mall era încărcat cu gloanțe

În luna iunie a anului trecut, un angajat al unui magazin de haine a găsit agățată în cabina de probă o borsetă în care se aflau un pistol și un încărcător în care se afla muniție reală. Când bărbatul în vârstă de 36 de ani s-a întors să o recupereze, acesta a fost întâmpinat de polițiștii care au fost alertați de angajatul care a făcut descoperirea.

La început „Rașpa” a negat că arma îi aparține, și spusese că a găsit-o când venea la cumpărături. Audierile și probele recoltate de autorități au scos însă la iveală faptul că pistolul Walther cu calibrul de 9 milimetri îi aparținea suspectului.

Drept urmare, bărbatul a fost arestat preventiv 30 de zile pentru deținere de armă letală în mod ilegal.

Cookies