Îl mai știți pe Dorel? A făcut o treabă de pomină în Gara de Nord. A montat aparatul de aer condiționat care plimbă căldura de colo-colo

21 iul. 2021
278 Afișari
Îl mai știți pe Dorel? A făcut o treabă de pomină în Gara de Nord. A montat aparatul de aer condiționat care plimbă căldura de colo-colo
Sursa foto: Digi24

În Gara de Nord din București a fost semnalat un caz de-a dreptul tragicomic. Acesta ar fi putut fi chiar mult mai comic dacă s-ar fi petrecut peste mări și țări sau într-o piesă de teatru menită să stârnească hohote de râs din partea audienței. Din păcate, firma contractată să instaleze aparatele de aer condiționat a montat în interiorul gării atât unitatea care dă aer rece cât și pe cea care elimină aerul cald, aparatul fiind practic inutil în acest caz.

Călătorii au întâlnit o situație de-a dreptul ridicolă în Gara de Nord, cea mai mare gară feroviară din România. Probabil că persoanele care au văzut prima oară faptul că ambele unități ale aerului condiționat erau montate înăuntru, una lângă cealaltă, s-au frecat la ochi crezând că au vedenii din cauza caniculei. Din păcate însă, imaginea era de-a dreptul reală, motiv pentru care această „realizare” a ajuns virală pe rețelele de socializare, potrivit Digi24.

Ce au anunțat cei de la Sucursala Regională CF București

La Gara de Nord, de instalarea aparatelor de aer condiționat s-a ocupat o firmă contractată de Sucursala Regională CF București. După viralizarea imaginilor din holul caselor de bilete, cei de la SRCF București au publicat un comunicat de presă. În acest comunicat au precizat că au cerut firmei care a montat aerele condiționate să monteze unitatea exterioară în mod corespunzător, și anume în afara clădirii.

„Referitor la modul de amplasare a aparatelor de aer condiționat, în holul caselor de bilete, din Gara de Nord, facem următoarea precizare:

Sucursala Regională CF București a solicitat firmei care a montat aparatele de aer condiționat în holul caselor de bilete, din Gara de Nord, să identifice în cel mai scurt timp o soluție corespunzătoare din punct de vedere tehnic și funcțional, pentru montarea unitătii exterioare în afara clădirii, intervenții care se vor executa fără costuri suplimentare.”, au transmis reprezentanții SRCF București.

Aparatele de aer condiționat din Gara de Nord au fost achiziționate din bugetul SRCF București

Personalul de la Gara de Nord a demontat aparatele de aer condiționat, urmând ca acestea să fie reinstalate într-un mod corespunzător, se mai arată în comunicat. Mai mult, corectarea lucrării nu va implica costuri suplimentare. Aparatele de aer condiționat montate în holul caselor de bilete au fost achiziționate integral folosind sursele SRCF București.

În încheiere, reprezentanții Sucursalei Regionale CF București și-au cerut scuze față de călători pentru acest incident, și au precizat că speră ca situația să se rezolve în cel mai scurt timp posibil.

„Menționăm faptul că, personalul Garii de Nord a demontat aparatele de aer condiționat, acestea urmând să fie repoziționate corect, din punct de vedere tehnic si funcțional, de firma responsabilă, fără costuri suplimentare.

Aparatele de aer condiționat au fost achiziționate weekendul trecut, din surse proprii ale SRCF București, în vederea asigurării unor condiții optime pentru călătorii care optează pentru achiziția biletelor de călătorie direct de la casele de bilete.

Regretăm această situație și le adresăm scuzele necesare călătorilor, asigurându-i că încercăm să remediem această problemă în cel mai scurt timp”, au mai transmis cei de la SRCF București.

Cookies