IKEA vrea să dezvolte un proiect imobiliar de birouri şi locuinţe la Timpuri Noi. CUM ARATĂ

de:
16 iun. 2014
0 Afișari
IKEA vrea să dezvolte un proiect imobiliar de birouri şi locuinţe la Timpuri Noi. CUM ARATĂ

După patru ani de la achiziția terenului pe care a funcționat fabrica Timpuri noi, IKEA a luat autorizație de construcție în luna decembrie a anului trecut, au declarat pentru ECONOMICA.NET surse din piața imobiliară.

Interprime Properties a obținut autorizația de construcție a două blocuri, cu șase, respectiv zece etaje. Deși autorizația a fost obținută la sfârșitul anului trecut, pe teren nu au fost aduse utilaje și nici urmă de instalarea unui șantier. Singura persoană prezentă pe teren este paznicul de la firma de securitate.

Sursele ECONOMICA.NET au mai precizat ca investiția IKEA în această primă fază a proiectului se ridică la 20 de milioane de euro. Reglementările din PUZ-ul (plan urbanistic zonal) arată că pe acest teren se pot construi clădiri cu 6, 10, 19 și 20 de etaje. Arhitecții de la Westfourth sunt cei care s-au ocupat de proiectul IKEA de pe terenul de la Timpuri Noi.

Foto economica.net. 

IKEA a cumpărat în 2010 terenul fostei platforme industriale Timpuri Noi, cu o suprafață de 51.000 mp, pentru suma de 34,6 milioane de euro. În urmă cu doi ani, compania anunța că în primă fază vor fi construite clădiri de birouri. Per total, proiectul prevede și construirea de blocuri de locuințe, spații hoteliere, comerciale sau pentru servicii. IKEA a mai a cumpărat în 2011 un teren de două hectare situat în zona Pasajului Basarab, lângă Carrefour Orhideea din Bucureşti, cu 13 milioane de euro.

Cookies