IKEA va lansa serviciul „take back”. Îţi laşi mobila veche, pentru a lua una nouă

de:
15 oct. 2013
1 Afișari
IKEA va lansa serviciul

IKEA vrea să introducă în magazinul din Băneasa serviciul „take back”, prin care clienţii au posibilitatea de a lăsa la magazin mobila veche, pe care doresc să o înlocuiască cu una nouă, informează economica.net. Potrivit oficialilor companiei serviciul va fi lansat până la finele anului, însă ideea este în faza de proiect. „Încă se lucreză la acest proiect. Sunt încă multe întrebări la care nu avem încă un răspuns. Căutăm parteneri cu care să lucrăm, astfel ca aceste produse vechi să poată fi refolosite”, a declarat Daniela Stoican, PR Manager IKEA România. Potrivit acesteia, este posibil ca produsele vechi, dar care mai pot fi utilizate, să fie donate, în timp ce restul vor fi reciclate.

De asemenea, Cornel Oprişan, retail manager IKEA România susţine că, cel mai probabil, acest serviciu va presupune şi o anumită „motivaţie” pentru clienţi.

Model din Marea Britaniei

Sub titulatura de „Take back scheme”, clienţii magazinelor IKEA din Marea Britanie au posibilitatea de a lăsa la IKEA mobila veche, pentru a putea face loc uneia noua. Practic, de acest serviciu pot beneficia acei clienţi care aleg ca mobila cumpărată să le fie adusă acasă (sistemul home delivery care este disponibil şi clienţilor din România), angajaţii magazinului preluând vechea mobilă atunci când o livrează pe cea nouă. Costul pe care îl plăteşte clientul pentru acest serviciu este de 15 lire.

Magazinul IKEA din zona comercială Băneasa a încheiat anul de catalog 2013 (1 septembrie 2012-31 august 2013) cu vânzări de 440 de miliaone de lei (inclusiv TVA), în creştere cu aproximativ 10% faţă de anul trecut. Numărul de vizitatori a crescut , de asemenea, cu 200.000 de persoane, până la peste 3,2 milioane de persoane. Retailerul a vândut în jur de 12 milioane de produse.

Cookies