ȘTIRI

IKEA va comercializa doar becuri cu led de la 1 septembrie. De ce a luat această decizie

Din septembrie 2015, gama de iluminat disponibilă în magazinele IKEA va fi formată în totalitate din leduri sau produse compatibile cu led. „Becurile cu led pot lumina până la 25.000 de ore și folosesc mai puțină energie. Astfel, factura la electricitate scade și becurile durează până la 20 de ani”, motivează compania într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Ledul (abrevierea pentru Light Emitting Diode – dioda electroluminiscentă) este un cip de dimensiuni mici care produce lumină. Se aprinde instantaneu și are lumină continuă, similară cu lumina soarelui.

„Becurile cu led reprezintă o revoluție în materie de iluminat. În condițiile în care facturile la electricitate sunt din ce în ce mai mari și consumul global de energie se află în creștere, trecerea la iluminatul cu tehnologie cu led va avea un impact foarte mare. Credem că oricine ar trebui să își permită un stil de viață mai responsabil față de mediul înconjurător, așa că ne străduim ca prețurile ledurilor IKEA să fie cât mai accesibile pentru cei mai mulți oameni, în cele peste 350 de magazine IKEA din 50 de țări,” declară Steve Howard, Chief Sustainability Officer, IKEA Group.

„Tehnologia cu led reprezintă de asemenea o revoluție în materie de design. Micile diode pot fi integrate în aproape orice produs și astfel putem proiecta lămpi mici, mai subțiri și structuri care răspândesc lumina cu grijă,” spune Björn Block, Range Manager Business Area Lighting la IKEA.

Ledurile oferă iluminat de înaltă calitate și soluții pentru preferințele și nevoile oamenilor din diferite zone ale lumii. Clienții pot alege între lumină caldă sau rece și aproape toate becurile sunt reglabile.

„Lumina este o parte esențială din viața de zi cu zi de acasă. Provocarea noastră a fost să adaptăm noua tehnologie la produsele pe care le aveam și să obținem astfel o gamă mai bună. Ne străduim să-i facem pe clienții noștri să iubească ledurile. Acum pot să schimbe cu ușurință becurile vechi atunci când se ard și să le înlocuiască cu leduri. Nu este nevoie să arunce lampa preferată,” declară Jeanette Skjelmose, Business Area Manager Lighting la IKEA.

„IKEA își dorește să fie o companie responsabilă iar sustenabilitatea este integrată în toate acțiunile noastre. Unul dintre principalele obiective ale strategiei de sustenabilitate People and Planet Positive este acela de a avea în gama de produse de iluminat doar leduri sau produse compatibile cu tehnologia led din septembrie 2015. Acum anunțăm oficial că ne-am atins acest obiectiv și ne bucurăm că îi putem inspira pe clienții noștri să economisească electricitate, bani și să scadă emisiile de dioxid de carbon. Ledurile pot avea astfel un impact global semnificativ pentru scăderea consumului de energie electrică și oferă în același timp o sursă de iluminare eficientă pentru locuințe,” adaugă Daniela Stoican, PR Manager IKEA România.

Avantajele ledurilor IKEA

*Durează până la 20 de ani și își păstrează cantitatea și calitatea luminii pe termen lung

*Becurile cu led sunt disponibile în aproape toate formele și mărimile pentru a se potrivi cu toate tipurile de corpuri de iluminat

*Se aprind imediat și dau nivelul maxim de iluminare instantaneu

* Nu conțin mercur, o substanță toxică pentru oameni și mediu. De aceea, se pot colecta pentru reciclare ca deșeuri electrice obișnuite, nu ca deșeuri periculoase

*Permit noi soluții de design


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button