IKEA recheamă o lampă cu senzori, după ce un băieţel s-a rănit la mână când a desfăcut-o.FOTO

de:
18 aug. 2015
0 Afișari
IKEA recheamă o lampă cu senzori, după ce un băieţel s-a rănit la mână când a desfăcut-o.FOTO

IKEA România le recomandă clienților care au cumpărat lampa cu senzori PATRULL să nu o mai folosească și să o returneze în magazin unde vor primi înapoi suma integrală pe care au plătit-o pentru produs, se arată într-un comunicat de presă remis B365.ro.

IKEA a luat această decizie după ce, în luna iulie, a fost semnalat cazul unui băiețel de 1 an și 7 luni din Austria, care s-a jucat cu lampa și a reușit să desprindă capacul de plastic, rănindu-se la mână. Produsul a fost retras de la vânzare în aceeași zi și a fost inițiată o investigație internă. În urma acestei sesizări, au fost testate 600 de lămpi din loturi diferite: capacul niciuneia dintre lămpile testate nu s-a putut desprinde cu mâna de către persoane adulte. Conform testelor, capacul lămpii poate fi separat de conectorul pentru priză doar printr-o lovitură de ciocan care distruge și lampa. Procesul de producție include o procedură prin care capacul și conectorul pentru priză sunt sudate împreună. Concluzia testelor indică o eroare umană singulară, produsă în timpul asamblării de către furnizor. „Pentru că nu putem garanta că aceeași eroare umană nu s-a repetat și în cazul altor lămpi PATRULL, Compania IKEA a hotărât rechemarea lămpilor PATRULL cu senzori puse până acum în vânzare în lume”, se arată în comunicatul citat.

Citeşte şi: Povestea unui fost vânzător de chibrituri, ajuns acum la o avere de 40 de miliarde de dolari

                IKEA va oferi gratuit echipamente pentru repararea unor dulapuri care au provocat moartea unor copii

„Siguranța clienților este prioritară pentru noi. Toate produsele noastre sunt testate și respectă toate standardele de siguranță și legislația în vigoare din toate țările unde sunt vândute. În acest caz, însă, nu a fost de ajuns. Prioritatea noastră este să prevenim orice posibilitate, oricât de mică, de producere a unui al doilea incident. De aceea, Compania IKEA a hotărât să retragă lămpile cu senzori PATRULL din magazinele din toată lumea, ca să fim 100% siguri că am făcut tot posibilul să evităm acest risc,” declară Daniela Stoican PR Manager IKEA România, în comunicatul citat.

Lampa cu senzori PATRULL este produsă în China și a fost vândută în magazinele din Europa și America de Nord din anul 2013, ajungând în total la aproximativ 2.588.000 de produse vândute şi, conform companiei, nu a existat nicio altă sesizare legată de aceste produse, nicăieri în lume.

Studiu: Doar 22% dintre bucureşteni gătesc acasă în timpul săptămânii

Magazinul IKEA din Bucureşti a vândut 12.430 lămpi cu senzori PATRULL, la prețul de 24,99 lei, în perioada 2013 – 2015, cu următoarele coduri de produs: 002 461 15, 502 411 39, 702 390 22. Produsele nu se mai găsesc în prezent în magazin.

Clienţii care au cumpărat lampa cu senzori PATRULL sunt invitați la departamentul Relații Clienți din magazin pentru a primi înapoi integral suma de bani plătită pe produs.

IKEA a lansat noul catalog. Cum arată CATALOGUL IKEA 2016 şi când va fi distribuit. GALERIE FOTO

IKEA este o companie de retail mobilier și decorațiuni, de origine suedeză, fondată în 1943 de Ingvar Kamprad.

Compania IKEA deținea, în august 2014, peste 355 de magazine în 40 de țări sau teritorii, dintre care 40 de magazine erau francize deținute de alte companii decât IKEA Group.

IKEA a primit certificatul de urbanism de la Primărie, pentru un nou magazin în Bucureşti

Magazinul IKEA din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010 a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din IKEA Group.

Cookies