BAZAR

IKEA a depăşit vânzările pe metru pătrat ale principalilor concurenţi

Magazinul IKEA din Băneasa a avut lunar vânzări cu mult peste cele raportate de cel mai mare magazin al grupului Mobexpert, cel din Pipera, şi cele înregistrate de kika, potrivit unei analizefăcute de Ziarul Financiar în baza datelor Ministerului de Finanţe.

Vânzările lunare ale unicului magazin al retailer-ului suedez de mobilă de la nivel local depăşeşte cu mult media lunară a companiilor de bricolaj, de 125 de euro, dar nu atinge încasările lunare ale Metro, principalul jucător din comerţul local, care are, în medie, vânzări pe metru pătrat de peste 400 de euro lunar.

Băneasa se conturează ca un pol de mobilă, întrucât marii retaileri de profil, IKEA şi Mobexpert şi-au deschis aici magazine şi a atras chiar şi interesul kika. Companai austriacă are în plan inaugurarea unei unităţi în Băneasa, unde poartă discuţii pentru achiziţia terenului. Șeful kika mai vrea să deschidă o unitate şi pe bulevardul Theodor Pallady, unde compania intenţionează să achiziţioneze un teren.

IKEA, Mobexpert şi kika, cei mai mari retaileri, după dimensiunea magazinelor, împart piaţa locală de profil de 900 de milioane de euro cu firme precum Elvila, Neoset, Lemet şi Jysk.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button