Ii româneşti din colecţia Brătianu-Cantacuzino şi tablouri de Aman şi Pătraşcu, scoase la licitaţie

de:
19 sept. 2016
5 Afișari
Ii româneşti din colecţia Brătianu-Cantacuzino şi tablouri de Aman şi Pătraşcu, scoase la licitaţie

Licitaţia de Valori Tradiţionale va cuprinde tablouri cu tematică rurală, covoare mănăstireşti cu motive tradiţionale, vechi icoane pe sticlă, ceramică populară dar mai ales o colecţie de ii româneşti autentice, lucrate în maniere specifice fiecărui colţ al ţării, potrivit casei de licitaţii.

Loturile de pictură tradiţională cele mai reprezentative din licitaţie sunt două tablouri de Camil Ressu, „Clacă la porumb” şi „Familie de ţărani”, evaluate la 15.000 – 25.000 de euro, respectiv 12.000 – 18.000 de mii euro.

La preţuri accesibile pot fi achiziţionate însă numeroase obiecte decorative cu motive tradiţionale, lucrate manual de meşteri populari, adevărate capodopere de stil şi culoare. O bată femeiască din zona Muscel (începutul secolului XX) are un preţ de pornire de 20 de euro, iar pentru o farfurie decorativă tip Corund din anii 1940 adjudecarea va începe de la 25 de euro.

O colecţie de ii româneşti unicat, din secolele XVIII – XX, ce provin din zone variate precum Muscel, Gorj, Argeş, Bistriţa, Bihor ori din colecţii cunoscute precum Maria şi Romeo Ionescu şi Brătianu-Cantacuzino va fi pusă, de asemenea, în vânzare. Valoarea iilor este estimată între 50 şi 900 de euro.

Loturile licitaţiei sunt expuse la Artmark în fiecare zi, între orele 10.00 – 20.00. Licitaţia de Valori Tradiţionale, inclusiv o colecţie de ii româneşti va avea loc pe 27 septembrie, începând cu ora 20.00. La ora 19.30, în aceeaşi zi, va avea loc şi licitaţia Constantin Brâncuşi pentru susţinerea subscripţiei publice privind achiziţia operei „Cuminţenia Pământului”.

Cookies