Îi acordă PNL susținere pentru un al doilea mandat lui Nicușor Dan la București? Ciprian Ciucu: ”Discuția despre viitor este prematură. Un alt grup politic pare să-i facă agenda”

25 iul. 2022
369 afișări
Îi acordă PNL susținere pentru un al doilea mandat lui Nicușor Dan la București? Ciprian Ciucu: ”Discuția despre viitor este prematură. Un alt grup politic pare să-i facă agenda”
Sursa imagine: Inquam Photos / George Călin

Partener la guvernarea locală cu Nicușor Dan, liderul PNL București Ciprian Ciucu, și primar al Sectorului 6, lasă deschisă orice variantă de candidatură la mandatul de primar general pentru viitoarele alegeri locale din 2024.

Lider al liberalilor din București, Ciprian Ciucu, declară că, după 2 ani în administrația Bucureștiului, este prematură orice discuție legată de reconfirmarea susținerii politice a PNL pentru un nou mandat al lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Reacția lui Ciucu este generată de anunțul actualului primar general care intenționează să-și păstreze independența și la a doua candidatură, cu susținerea dreptei unite.

Într-o declarație pentru b365.ro, Ciucu îi transmite actualului primar general care sunt cele două condiții puse de PNL, și pe care încă nu le-a îndeplinit: reforma instituțională și viteza investițiilor în București.

În plus, Ciprian Ciucu introduce în discuție un element nou care le afectează colaborarea: apropierea lui Nicușor Dan de noua formațiune politică desprinsă din PNL, ”care pare să-i facă agenda”. Chiar dacă nu-l nominalizează, sugestia sa se referă la Forţa Dreptei, partid înființat de ex-liderul PNL Ludovic Orban în 2021.

Redăm integral declarația lui Ciprian Ciucu:

„Până acum, PNL București a susținut toate proiectele propuse de Primarul General, iar acest lucru reiese chiar din declarațiile acestuia. (N.red – Declarația din iunie a lui Nicușor Dan: 99 % din proiectele pe care le-am propus în Consiliul General au trecut.)

Din punctul meu de vedere, PNL București și-a respectat înțelegerea cu Primarul General, iar în primii doi ani a avut, practic, un cec în alb. Lucru confirmat și de către Nicușor Dan.

În ceea ce privește discuția despre viitor, aceasta este încă prematură. PNL București i-a cerut direct, dar și public, Primarului General inițierea și implementarea unor reforme și deblocarea unor proiecte de investiții.

În cazul reformelor, până acum, nu am sesizat demararea niciuneia dintre acestea. Este vorba despre raționalizarea și reorganizarea/desființarea unor instituții ale PMB și inclusiv reorganizare aparatul primarului în zonele în care am identificat ineficiență și inacțiune.

În cazul proiectelor de investiții suntem nemulțumiți de faptul că lucrările la Prelungirea Ghencea merg foarte încet. Principala cauză o reprezintă blocajele administrative. Atribuirea lucrărilor la rețeau de temoficare s-a derulat încet, iar unele lucrări promise nu au fost nici acum contractate. Ar mai fi și o chestiune politică de lămurit înainte de a vorbi despre susținere pentru viitorul mandat: relația extrem de strânsă pe care Primarul General o are cu oameni apropiați de o altă formațiune politică desprinsă din PNL, formațiune care i-a populat acestuia aparatul propriu. Menționez că sub conducerea mea, PNL București nu i-a recomandat pentru angajare nici măcar un singur om Primarului General, în timp ce un grup din zona acelei formațiuni politice este extrem de activ în a-i popula aparatul și coordona agenda. La nivel de principii suntem în general de acord cu politicile lui Nicușor Dan, nemulțumirile noastre vin din viteza scăzută cu care se întâmplă lucrurile, lipsa de coordonare cu PNL București pe agenda pentru București și apropierea sa de acea formațiune politică care pare să-i facă agenda. În concluzie, discuția este prematură, iar concretizarea acesteia într-o direcție sau alta va depinde exclusiv de comportamentul și performanța Primarului General.”, a declarat Ciprian Ciucu pentru b365.ro.

Nicușor Dan: „Sper ca o alianţă de dreapta să mă susţină peste doi ani şi câteva luni”

Întrebat despre o eventuală candidatură la alegerile locale din 2024, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat duminică, la B1Tv, că speră ca o alianţă de dreapta să îl susţină la București.

”Eu sper ca o alianţă de dreapta să mă susţină la primăria Bucurelştiului, peste doi ani şi câteva luni, O să vedem. Până atunci, important este să facem lucrurile pe care le aşteaptă bucureştenii”, a spus primarul.

Nicușor Dan a câștigat alegerile din septembrie 2020 ca independent, susținut de o alianță de dreapta formată din PNL, USR-PLUS și PMP. Artizanul candidaturii sale a fost, în principal, Ludovic Orban, ex-președinte PNL și premier al României la acel moment.

Îți mai recomandăm și:

Cookies