IGSU trage un semnal de alarmă, după tragedia din Sectorul 5 din București: „Copiii au devenit principalele victime ale incendiilor din locuințe”

31 ian. 2023
291 afișări
IGSU trage un semnal de alarmă, după tragedia din Sectorul 5 din București: „Copiii au devenit principalele victime ale incendiilor din locuințe”
IGSU trage un semnal de alarmă, după tragedia din Sectorul 5 din București: „Copiii au devenit principalele victime ale incendiilor din locuințe” | Sursă foto: Facebook- IGSU

În urma tragediei ce a avut loc în această dimineață în Sectorul 5 al Capitalei, unde trei copii un murit intoxicați cu fum în urma unui incendiu, IGSU trage un semnal de alarmă și avertizează că cei mici au devenit principalele victime ale incendiilor din locuințe. Autoritățile fac un apel către oameni.

Semnal de alarmă tras de IGSU

În această dimineață, un incendiu a izbucnit la o casă din Sectorul 5. În urma acestuia trei frați au murit intoxicați cu fum.

În urma acestui eveniment tragic, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis un mesaj ce le este dedicat în mod special părinților.

Se face astfel un apel către părinți să manifeste prudență în această perioadă și să respecte cu strictețe regulile de prevenire a incendiilor.

Ajung la urechile noastre multe tragedii, dar intervenția din această dimineață ne-a rupt sufletul.

Ce poate fi mai tragic de atât… trei frați, de 2, 3 și 6 ani, au fost găsiți intoxicați cu fum, în București. Cei trei copii nu au mai putut fi salvați, a transmis pe pagina de Facebook IGSU.

Din caza lipse de supraveghere, copiii au ajuns să fie principalele victime ale incendiilor ce au loc în locuințe, conform IGSU.

Cei mici nu pot să-și dea seama de situațiile în care sunt puși în pericol și nici nu au puterea de a se salva din situații critice și din calea focului. Astfel că, aceștia sunt extrem de vulnerabili.

Regulile pentru prevenirea incendiilor

Pentru a evita în viitor acest gen de situații, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență le transmite părinților că este foarte important ca cei mici să nu fie lăsați nesupravegheați.

Apelați la rude sau vecini atunci când sunteți nevoiți să părăsiți locuința, chiar și pentru o perioadă scurtă!

Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău! Ești direct responsabil pentru asta, transmite IGSU.

De asemenea, a fost transmisă și lista reguli ce trebuie respectate pentru prevenirea incendiilor. Iată care sunt acestea:

  • Nu lăsați niciodată mijloacele de încălzire în funcțiune sau nesupravegheate,
  • Nu folosiți mijloacele de încălzire defecte sau deteriorate,
  • Nu folosiți la improvizații ale instalațiilor electrice sau de gaze,
  • Apelați doar la personal autorizat pentru curățarea și verificarea coșurile de fum (se recomandă a fi făcute de două ori pe an, obligatoriu înainte de începerea sezonului rece).
Cookies