IGSU angajează 1400 de soldați profesioniști. Viitorii pompieri trebuie să treacă de probele eliminatorii

24 nov. 2021
1125 Afișari
IGSU angajează 1400 de soldați profesioniști. Viitorii pompieri trebuie să treacă de probele eliminatorii
IGSU angajează 1400 de soldați profesioniști. Viitorii pompieri trebuie să treacă de probele eliminatorii. Sursă foto: Facebook/ IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență face angajări. Recrutează personal pentru cele 1400 de locuri vacante de soldați profesioniști. Cum poți aplica la acest loc de muncă și care sunt condițiile și probele eliminatorii.

IGSU angajează 1400 de soldați profesioniști. Viitorii pompieri trebuie să treacă de probele eliminatorii. Dacă sunt îndeplinite toate condițiile, ai toate șansele să fii angajat.

IGSU angajează 1400 de soldați profesioniști

IGSU angajează 1400 de soldați profesioniști. Sursă foto: Facebook/ IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania
IGSU angajează 1400 de soldați profesioniști. Sursă foto: Facebook/ IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

„Dacă ai o condiție fizică foarte bună și nu ți-e frică de întuneric și nici de înălțime, ai toate șansele să te numeri printre cei angajați”, transmite IGSU în comunicat.

Candidații care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare își pot depune dosarele de recrutare, în volum complet, la adresa de mail a unității de recrutare (inspectoratele pentru situații de urgență din fiecare județ sau cel din București-Ilfov sau alte unități subordonate IGSU.

Anunțul de concurs poate fi găsit pe site-urile inspectoratelor pentru situații de urgență și al inspectoratului general, la secțiunea CARIERĂ.

IGSU explică și cum se vor face recrutările, astfel:

 • 1356 de posturi vacante de servant sunt atribuite pentru recrutarea candidaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani,
 • 44 de locuri din cadrul formațiunii de pază sunt atribuite pentru recrutarea candidaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani.

„Pregătirea necesară ocupantului postului este învățământul general obligatoriu”, transmite IGSU.

Învățământul general obligatoriu cuprinde:

 • învățământul primar (clasa pregătitoare și clasele I-IV),
 • învățământul gimnazial (clasele V-VIII),
 • primii 2 ani ai învățământului secundar superior (clasele IX-X din cadrul învățământului liceal sau primii 2 ani din cadrul învățământului profesional).

Viitorii pompieri trebuie să treacă de probele eliminatorii

În ce constau, mai exact, probele de concurs? Candidaților le sunt verificate existența fobiilor, dacă acestea sunt incompatibile cu sarcinile și responsabilitățile meseriei de pompieri (probele „Urcarea pe scară” și „Deplasarea în subsol întunecat”), dar și evaluarea performanțelor fizice (candidații au de parcurs traseul practic-aplicativ).

Proba „Urcarea pe scară” este eliminatorie. Aceasta constă în urcarea pe scara culisantă până la etajul al doilea, al turnului de instrucție, coborârea și revenirea pe sol. Calificativul „ADMIS” va fi primit de concurentul care a executat în mod corect proba în maximum 90 de secunde.

Proba „Deplasarea în subsol întunecat” este eliminatorie. Aceasta constă în parcurgerea unui traseu care are lungimea de 20 de metri și lățimea cuprinsă între 2,5 metri și 3 metri. Traseul este amenajat în subsolul întunecat al unei clădiri. Candidatul trebuie să parcurgă traseul fiind echipat cu aparatul de respirat și având vizorul obturat. Pe parcursul probei se amplasează patru obiecte pe care viitorii pompieri trebuie să le identifice. Calificativul „ADMIS” va fi primit de candidat dacă reușește să identifice minimum două obiecte, dar și să obțină un timp final de maximum 3 minute. Candidatul este penalizat cu câte 20 de secunde pentru fiecare obiect neidentificat.

Mai jos puteți vedea modul de desfășurare a evaluării fizice prin parcurgerea traseului practic-aplicativ.

Situația tuturor posturilor libere de soldat profesionist la nivelul unităților subordonate IGSU poate fi văzută AICI.

Probele de concurs de desfășoară în centrele de selecție organizate la nivelul:

 • ISU București-Ilfov,
 • ISU Cluj,
 • ISU Timiș,
 • ISU Argeș,
 • ISU Neamț,
 • ISU Brăila.

„Vino să faci parte din echipa pompierilor!”, conchide IGSU.

Cookies