IGPR: Poliţiştii i-au spus lui Adrian Naidin că nu au treabă cu el, dar el a sărit de la etaj

de:
30 sept. 2016
1 Afișari
IGPR: Poliţiştii i-au spus lui Adrian Naidin că nu au treabă cu el, dar el a sărit de la etaj

Precizările au fost făcute vineri de reprezentanţii Poliţiei Române, după ce violoncelistul Adrian Naidin a scris pe Facebook că, în timpul unor percheziţii ale poliţiştilor privind o cultură indoor de canabis, a sărit de la etajul unu al imobilului în care locuieşte pentru că a crezut că au intrat baniţi peste el. Ulterior, Adrian Naidin le-a solicitat reprezentanţilor Ministerului de Interne şi ai Ministerului Justiţiei „să facă lumină” în cazul său şi să îi „cureţe numele pătat de angajaţii lor”.

Potrivit Poliţiei Române, în 28 septembrie, începând cu ora 06.00, poliţiştii antidrog din Bucureşti au finalizat operaţiunea „Calofir”, pe linia combaterii traficului şi consumului de droguri de risc şi de mare risc, respectiv de canabis, comprimate de ecstasy şi cocaină. Atunci au fost făcute şapte percheziţii la domiciliile şi reşedinţele suspecţilor din dosar, nouă persoane fiind cercetate, scrie news.ro.

Imobilul în care locuieşte Adrian Naidin, din Sectorul 1 al Caitalei, a fost percheziţionat întrucât este proprietatea unui suspect, care ar fi unul dintre liderii unei reţele de traficanţi de droguri.

„La adresa unde locuia unul dintre liderii reţelei de traficanţi de droguri, situată în Sectorul 1 al Capitalei, s-a ajuns în zonă, s-a înconjurart clădirea, pe principalele căi de acces, în momentul în care s-a somat, în mod repetat, din imobil nu s-a răspuns şi, mai mult, s-au aprins lumnile şi s-a văzut mişcare, atunci am fost nevoiţi să forţăm cele două uşi de acces, o uşă principală şi o uşă secundară„, au arătat reprezentanţii Poliţiei Române.

Aceştia au precizat că, în momentul în care poliţiştii şi jandarmii au pătruns în imobil, două persoane au încercat să se sustragă, respectiv suspectul principal, care era în zona garajului ce corespundea cu zona parterului clădirii, şi „o altă persoană, necunoscută nouă până la acel moment”, fiind vorba despre Adrian Naidin.

Artistul a deschis una dintre ferestrele de la etajul unu al imobilului, iar un poliţist antidrog i-a spus că cei care fac percheziţii nu au treabă cu el şi „să înceteze orice fel de activitate”, însă el s-a dus pe o altă parte a clădirii şi a sărit de la etaj, provocându-şi multiple răni.

Dialogul a avut loc, iniţial, pe latura asigurată de către noi, de deasupra garajului, de la fereastra etajului 1. Dialogul a fost explicit între poliţist şi persoana respectivă, dar aceasta nu s-a conformat şi a ales calea să sară de pe altă latură a clăduirii, de la acelaşi etaj„, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române.

Aceştia au precizat că, în momentul în care Adrian Naidin a sărit de la etajul 1, niciun poliţist sau jandarm nu era la etajul unu al clădirii.

Ulterior, după ce a fost preluată persoana respectivă de către un echipaj al Ambulanţei, chemat de către poliţişti, s-a accesat şi zona în care locuia acesta, fără forme legale, deoarece este zona proprietatea suspectului din dosarul penal şi aveam obligaţia, conform mandatului de percheziţie, să pătrundem în toate încăperile proprietatea acestui suspect„, au arătat sursele citate.

Poliţiştii nu au găsit la etajul unu al clădirii nicio substanţă suspectă, în schimb la demisol, o zonă folosită de către proprietarul clădirii, suspect în cauză, s-a găsit o instalaţie completă pentru o cultură indoor de canabis şi câteva sute de grame de canabis.

Reprezentanţii Poliţiei Române au mai spus că nu puteau exista dubii că persoanele care erau acolo nu sunt poliţişti.

La ajungerea la clădire, s-a bătut la uşă, s-a folosit formula legală, ne-am declinat identitatea, atât poliţiştii, cât şi jandarmi erau îmbrăcaţi distinct, cu veste reflectorizante care arătau că reprezintă o instituţie, iar dialogul dintre poliţistul care se afla jos şi persoana respectivă a fost la fel de explicit. De asemenea, poliţistul respectiv avea vestă pe el şi era însoţit şi de către colegii de la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeirie, care au un echipament distinctiv. (…) Nu a avut niciun fel de reacţie, s-a retras şi, în cel mai scurt timp, a sărit de la o altă fereastră„, potrivit surselor citate.

Reprezentanţii Poliţiei Române au mai precizat că uşa de acces în zona unde locuia Adrian Naidin a fost deschisă de proprietar, care a invocat că nu găseşte dublura cheii de la acea uşă şi „a preferat să spargă unul dintre gemuleţe şi să descuie uşa”, ca să le permită poliţiştilor să facă percheziţia, în conformitate cu mandatul emis de Tribunalul Bucureşti.

Din investigaţiile ulterioare s-a stabilit că singura persoană aflată în acea încăpere era persoana de sex masculin care a sărit de la etaj, după ora 6.00„, susţin sursele citate.

Poliţiştii nu au date că Adrian Naidin ştia despre activitatea infracţională a proprietarului imobilului în care locuia.

Reprezentanţii Poliţiei Române au precizat că, până la acest moment, Adrian Naidin nu a fost audiat, iar procurorul de caz de la DIICOT va stabili „zilele următoare sau săptămânile următoare dacă se impune sau nu audierea persoanei respective”.

Oameni răi, încetaţi cu minciunile! Oameni buni, sunt nevinovat! Dacă eram vinovat de ceva, în clipa asta Poliţia ar fi avut un om care să mă păzească să nu fug, ar fi existat un proces-verbal al presupusei percheziţii şi după descinderea mascaţilor ar fi rămas cineva să păzească uşa de la intrarea în apartamentul în care locuiesc. Îmi este imposibil să cred că trăim într-un stat în care o parte din presă scrie ceea ce este dictat de anumite uniforme. Rog conducerea Ministerului de Interne şi pe cea a Ministerului de Justiţie să facă lumina în cazul meu şi să îmi cureţe numele pătat de angajaţii lor. Am încredere în oamenii cu conştiinţă din aceste instituţii că minciunile la adresa mea nu vor continua„, a scris Adrian Naidin, joi, pe contul său de Facebook.

Fraţilor, eu doar îi plătesc chirie acelui om pentru apartamentul în care stau. Cu toate acestea, domnii poliţişti au spart uşa şi au intrat peste mine. Când şi-au dat seama că au comis o mare eroare şi că ce era mai rău se întâmplase deja, domnii poliţişti au dispărut de la faţa locului, nelăsând măcar un om să păzească uşa pe care o făcuseră praf„, a mai arătat Naidin.

Poliţia Română anunţa, miercuri, că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurorii DIICOT au făcut şapte percheziţii într-un imobil din Bucureşti, la persoane suspecte de traficul de droguri de risc.

Precizăm că, în cadrul acestei operaţiuni, o persoană aflată într-o altă cameră de la etajul 1 al imobilului percheziţionat, confom mandatului emis de instanţa de judecată, a sărit pe geam. Poliţiştii i-au acordat primul ajutor, ulterior transportându-l la o unitate medicală din Bucureşti”, arăta Poliţia Română.

Cookies