LA MINE-N CARTIER

Ignoraţi de Primăria Sector 6, sprijiniţi de Ştefan Florescu şi Fundaţia „Din suflet, pentru suflet”

Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei „Din suflet, pentru suflet” a făcut public cazul locatarilor din blocul C1 din strada Valea Argeşului pe pagina personală de Facebook, în urma întâlnirii pe care acesta a avut-o marţi cu cetăţenii din zonă. 

„De mai bine de opt ani, acordăm gratuit consultanţă juridică în rezolvarea problemelor cu care se confruntă locuitorii Sectorului 6. Acesta este un alt caz în care problemele comunităţii sunt ignorate, Primăria (n.r. – Primăria Sectorului 6) şi primarul (n.r. – Rareş Măneascu) rămânând la fel de absenţi cum sunt, de altfel, de trei ani. Atunci când autorităţile nu îşi îndeplinesc obligaţiile, deşi sunt plătite din banii cetăţenilor, tot noi trebuie să luăm atitudine şi să ne asigurăm că drepturile noastre sunt protejate, în măsura în care şi noi ne respectăm obligaţiile civice, plătindu-ne taxele şi impozitele locale”, a declarat pentru B365.RO, Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei „Din suflet, pentru suflet”. 

Locatarii blocului C1 din strada Valea Argeşului spun că, prin intermediul asociaţiei de proprietari, au întreprins demersuri cu mai mult timp în urmă la Primăria Sectorului 6, solicitând includerea imobilului în programul de reabilitare termică, pentru a rezolva astfel problema faţadei şi a balcoanelor care riscă să se prăbuşească în orice clipă, din cauza stării avansate de degradare în care se află.

Deşi blocul a fost inclus în program, de mai bine de 6 ani nu au fost demarate lucrările, iar fiecare demers al asociaţiei faţă de Primăria Sectorului 6 pentru urgentarea executării lucrărilor a rămas fără răspuns, susţin locatarii. 

„În consecinţă, după evaluarea situaţiei la faţa locului şi discuţiile pe care le-am avut cu preşedintele şi administratorul, cât şi cu locatarii imobilului, am decis să le acord întregul meu sprijin pentru rezolvarea situaţiei cu care se confruntă. Astfel, joi, 19 februarie a.c., vor fi prezenţi la sediul Fundaţiei Din Suflet, Pentru Suflet, unde vor beneficia gratuit de consultanţă, cu întocmirea documentaţiilor necesare demarării unei acţiuni prin care să ajungă să-şi poată spune punctul de vedere, să fie ascultaţi să le fie respectate drepturile de cetăţeni ai Sectorului 6”, a anunţat Ştefan Florescu pe contul său de Facebook. 

Acesta nu este singurul caz în care preşedintele Fundaţiei „Din suflet, pentru suflet” a venit în sprijinul cetăţenilor din Sectorul 6. În vara anului trecut, Florescu a intervenit şi pentru locuitorii din strada Fabricii din Sectorul 6 unde o parte din stradă a fost retrocedată, oamenii fiind obligaţi să circule numai pe o jumătate din lăţimea trotuarului. Atunci, Ştefan Florescu le-a acordat cetăţenilor consultanţă juridică şi i-a consiliat îndreptându-le paşii spre rezolvarea problemei administrative însă, atunci, la fel ca şi acum, autoritatea locală sector 6 a rămas la fel de insensibilă la problemele cu care se confruntă oamenii. 

Ştefan Florescu a ridicat, de asemenea, şi problema locurilor de parcare în Bucureşti, fiind cel care a iniţiat un proiect de lege pentru desfiinţatarea hingherilor de maşini. După ce a strâns 100.000 de semnături, un astfel de proiect se aflăacum  în Parlament pentru a deveni lege organică. Detalii, aici. 

CITEŞTE ŞI Primarul Rareș Mănescu a pierdut un proces cu cetățenii, pentru distrugerea spațiului verde. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button