Ieși de pe aleea blocului direct în stradă – povestea locatarilor unui bloc fără trotuar, chiar pe Bulevardul Timișoara

09 apr. 2021
212 afișări
Ieși de pe aleea blocului direct în stradă - povestea locatarilor unui bloc fără trotuar, chiar pe Bulevardul Timișoara

Din păcate, Bucureștiul a fost împânzit în ultimii ani cu o mulțime de blocuri ridicate haotic, fără să se țină cont de vreo regulă de urbanism, poluare, sau de nevoi elementare, precum existența trotuarelor. Cât de mici, înguste și crăpate or fi, uneori cu câte două rânduri de borduri, sunt singurul refugiu pe care îl au pietonii din calea traficului. Ei bine, în cazul acestui bloc de pe Bulevardul Timișoara, dezvoltatorul și autoritățile au uitat să pună și trotuar de jur împrejurul imobilului.

Prin urmare, locatarii blocului de pe Bulevardul Timișoara din Capitală fac în fiecare dimineață un drum riscant și anevoios spre muncă. Deoarece aleea blocului se termină direct în carosabil, oamenii nu au altă alegere decât să meargă lipiți de un gard, pe buza bordurii, cu traficul șuierând pe lângă ei, potrivit Digi 24.

Locatarii nu riscă zilnic doar să fie loviți de mașini, ci și să fie amendați, deoarece accesul pietonilor este marcat drept interzis pe marginea carosabilului.

Locatarii primiseră garanții că se va trasa măcar o trecere de pietoni

De obicei, oamenii evitau să meargă pe marginea drumului și o luau prin curtea unui depozit din apropiere pentru a ajunge acasă. Din păcate însă, de o săptămână încoace depozitul a închis poarta, lăsându-i pe locatari fără alte variante.

„Asociația a luat legătura cu dezvoltatorul s-au făcut demersuri. Încă de o săptămână de când suntem în această situație nu am ieșit din bloc, din fericire locuiesc și lucrez în imobil, dar nu mi-am făcut curajul să ies prin acest trafic.”, a declarat o locatară pentru Digi 24.

Imobilul de pe Bulevardul Timișoara a fost dat în folosință încă de patru ani. Dezvoltatorul a vândut între timp toate locuințele și a promis proprietarilor că va rezolva lipsa trotuarului prin trasarea unei treceri de pietoni până la trotuarul de peste drum. Reprezentanții firmei care a construit clădirea susțin că nu a contat lipsa trotuarului și că avizul pentru construcție din partea Primăriei a fost favorabil. „Toate autorizațiile, din câte știu, au fost date cu situația actuală. Nu trebuia să facă trotuar în niciun caz. Autorizația a fost dată exact așa cum era situația, au fost depuse la Poliția Capitalei.”, a precizat un reprezentant al firmei dezvoltatoare.

Petițiile locatarilor s-au dovedit a fi în zadar

Oamenii au cerut în nenumărate rânduri ajutorul autorităților, văzând că timpul trece iar trotuarul nu apare de la sine. Situația a rămas neschimbată, indiferent de câte petiții au depus locatarii în ultimii patru ani.

Președintele asociației de locatari, Simona Hanganu, a declarat că: „Primăria de sector, Primăria Capitalei, Administrația străzilor, Poliția Capitalei, ADP sector 6, care au fost singurii care m-au primit, m-au trimis acasă că o să primesc un răspuns.”.

Majoritatea răspunsurilor la plângerile locatarilor i-au îndreptat pe aceștia în același loc: la Administrația Străzilor din cadrul Primăriei Capitalei. Potrivit reprezentanților instituției, rețeaua de termoficare din zonă dă peste cap orice plan de construire a unui trotuar. Astfel, cei 300 de locuitori din blocul fără trotuar de pe Bulevardul Timișoara sunt departe de rezolvarea situației actuale.

Sursa foto: captură de ecran Digi 24

Cookies