ȘTIRI

Ieri, război deschis între Ministrul Sănătății și Florin Cîțu. Azi, zi decisivă pentru Vlad Voiculescu. Ce va face Premierul

Zi decisivă pentru Vlad Voiculescu. Va fi remaniat Ministrul Sănătății? Ieri, Premierul a făcut declarații de presă care, deși nu pe față, l-au vizat pe Vlad Voiculescu.

Zi decisivă pentru Vlad Voiculescu. Scaunul Ministrului Sănătății stă, fără doar și poate, pe un butoi cu pulbere.

Discuțiile din trecut, scandalul iscat după evacuarea în toi de noapte de la Spitalul Foișor și declarațiile Premierului Cîțu de duminică nu sunt în avantajul lui Vlad Voiculescu.

Sâmbătă, mai multe voci i–au cerut demisia, de la cei din opoziție pânăla cei din coaliția de guvernare sau simplii oameni, nemulțumiți de activitatea lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății.

Mai mult, duminică seară, Florin Cîțu, Premierul României, a reiterat mesajul transmis în timpul zilei, la conferința de presă, potrivit căruia în privința situației de la Spitalul Foișor așteaptă onoare. Acesta nu a nominalizat concret de la cine așteaptă onoare, dar a spus că fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii.

„Este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România. Nu cred că este normal după ce se ia o decizie, să intervină prim-ministrul. Să vorbească și cu primarul Bucureștiului, și cu manageri, și cu manageri de la DSP. ”, a răspuns premierul Florin Cîțu.

Zi decisivă pentru Vlad Voiculescu. Are Premierul în plan demiterea Ministrului Sănătății?

„Remanierea sau o decizie despre un ministru din cabinet o va lua doar premierul, iar aceste discuții nu se discută, ele se vor anunța”, a spus premierul, întrebat dacă are în plan remanierea lui Vlad Voiculescu, după ce ea a fost cerută din interioriul PNL.

În timpul zilei, Vlad Voiculescu declarase că Ministerul Sănătății nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării.

„Toți pacienții au avut de ales dacă sunt transferați la alte spitale sau dacă merg acasă. Discuțiile despre includerea în circuitul COVID-19 sunt de un an de zile. MS a dat avizul pentru că de acele locuri depinde viața unor oameni. S-a întârziat cu acordul managerului. Spitalul nu e sub autoritatea Ministerului. Ministerul Sănătății nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării. Este regretabil că acest lucru s-a întâmplat, dar de la un anumit punct încolo s-a folosit o criză”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button