ARHIVA B365

Ideologul lui Putin a fost în România și s-a întâlnit cu reprezentanți ai BOR

Geostrategul Aleksandr Dughin, ideologul neoficial al presedintelui rus Vladimir Putin, a fost in ultimele zile intr-o vizita in Romania, unde s-a intalnit cu fete bisericesti din Biserica Ortodoxa Romana, in cadrul proiectului larg eurastiatic al profesorului de la Moscova, a declarat pentru HotNews.ro scriitorul Mircea Popa, secretar general al Fundatiei Romania – Rusia.

„S-a intalnit cu mai multe fete bisericesti, pentru ca are proiectul eurasiatic si <>, deci pe dansul il intereseaza foarte mult fetele bisericesti”, a spus Popa, pentru HotNews.ro.

Potrivit acestuia, Dughin a venit in Romania duminica trecuta si a plecat in cursul zilei de miercuri, 25 iunie.

„A treia Roma”, evocata de Mircea Popa, este un element central ideologic si mistic al doctrinei eurasianiste, promovate de Dughin si de Kremlin in prezent. „A Treia Roma” a fost invocata de calugarul Filofei din Pskov, care, in anul 1510, desemna astfel Marele Ducat al Moscovei, intr-o scrisoare catre marele duce Vasile III.

Moscovitii ar fi trebuit astfel sa-si asume misiunea si vocatia soteriologica de a salva si proteja lumea ortodoxa si crestina, in general, dupa caderea Romei si a Constantinopolului.

Ideolog influent al Kremlinului, Aleksandr Dughin revitalizeaza in prezent doctrina eurasianista si conceptul de „A Treia Roma”, profesorul rus „incluzand” Romania in proiectul „spatiului eurasiatic”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button