Idei simplu de implementat, pentru o curte mai primitoare (P)

12 mai 2021
29 afișări
Idei simplu de implementat, pentru o curte mai primitoare (P)

Într-o perioadă în care prețuim mai mult ca oricând apropierea de natură, cei care locuiesc la curte au un as important în mânecă. Nu toți, însă, conștientizează oportunitatea pe care o au, astfel că nu valorifică din plin acest loc. Chiar dacă sezonul cald este aproape, curtea casei tale încă nu este acel loc în care să îți petreci serile cu plăcere?

Din fericire, soluțiile pe care le ai la dispoziție nu sunt nicidecum dificil de pus în practică. O cosmetizare a împrejurimilor casei, centrată pe elementele esențiale, te va ajuta să obții un spațiu mult mai agreabil, fără foarte mult efort. Iată care sunt acțiunile pe care le ai la dispoziție, pentru o curte în care să-ți petreci timpul cu mai multă satisfacție.

Alege o culoare nouă

Poate că locuința ta stă bine din punctul de vedere al structurii de rezistență, dar asta nu înseamnă că nu este nevoie să intervii la exterior, pentru un aspect îmbunătățit. Praful, precipitațiile și poluarea și-au pus amprenta asupra fațadei casei, iar o vopsea nouă ar rezolva aspectul tern al pereților. În cazul în care locuința este una rustică, poți alege o culoare nouă și pentru tâmplăria de lemn, care să aducă un constrast cu tonul zidurilor.

Dă o nouă înfățișare peluzei

Cine nu și-ar dori un spațiu deschis, în care să se poată bucura de o partidă de fotbal sau doar să pășească fără încălțăminte, pe iarbă naturală? Aceasta este o soluție care nu are numai avantaje, iar vulnerabilitatea în fața ploii și zăpezilor este una dintre cele mai mari probleme. Cu aditivi UV speciali, o peluză din gazon artificial nu își pierde culoarea, din cauza razelor soarelui, iar de-a lungul timpului nu reține umiditatea. Spre deosebire de iarba naturală, gazonul artificial nu generează costuri suplimentare și nu necesită întreținere specială.

Adaugă o verandă

Fie că o delimitezi cu ajutorul unui gard de lemn sau că amenajezi o pergolă pe care să se extindă vegetația, o verandă îți transformă curtea într-un veritabil colț de inspirație americană. Veranda cu o podea din lemn sau chiar din piatră va putea fi transformată inclusiv într-un loc ideal pentru a găti în aer liber. Adaugă o canapea din ratan și vei putea urmări meciul preferat în aer liber.

Acordă atenție iluminatului

Iluminatul ambiental nu mai este doar apanajul interiorului locuinței. Aleile din curte, zona destinată celor mici sau veranda pot fi delimitate clasic, prin gărdulețe sau, mai creativ, prin iluminare distinctă, care își face efectul maxim la lăsarea serii. Pentu zonele recreaționale poți folosi lămpi ale căror culori variază, pentru ca aleile să rămână luminate în alb sau galben.

Profită de efectul florilor

În cazul în care te întrebi care ar fi cele mai potrivite specii de flori, pentru a fi cultivate în curte, răspunsul este foarte simplu. Soiurile care se vor acomoda cel mai rapid vor fi cele destinate cultivării în câmp. Poți alege să înfrumusețezi curtea casei cu bujori, crini sau dalia, iar dacă folosești jardiniere, poți merge pe variante precum garoafa de vară sau zambila.

 

Ideile de mai sus te vor ajuta să schimbi în bine aspectul curții, spre bucuria musafirilor și spre relaxarea tuturor celor ai casei. Cu elementele potrivite întregului ansamblu, vei reuși să transformi acest loc în principala ta sursă de relaxare. 

 

Credit foto: Shutterstock

Cookies