BAZAR

Idei și tendințe de design interior pentru a trăi mai bine în ziua de azi (P)

Pentru a avea o locuință așa cum ai visat trebuie să analizezi cele mai actuale idei și tendințe de design interior din 2021. Asta înseamnă să acorzi atenție la culori, forme, decorațiuni, sisteme de depozitare, mobilier, aspecte de bază ale proiectelor actuale în acest domeniu, în fiecare sezon.

Care sunt culorile în trend din anul 2021?

Nuanțele de culori neutre au fost apreciate în 2020 și sunt de actualitate și în acest an. Asta s-a întâmplat din cauza pandemiei, pentru că oamenii și-au dorit nuanțe naturale în casă, pentru a avea o atmosferă de calm și relaxare, amplificată și de confortul decorațiunilor interioare.

Cele mai populare sunt culorile de bază, mai ales nuanțele de gri, albastru, verde, crem, bej, galben, mov, alb și negru. De asemenea și kaki este un ton de culoare la modă, care are legătură cu nuanțele de verde și cu dorința de a reveni în sânul naturii. Combinațiile de tonuri diferite de kaki sunt recomandate în acest an, pentru că acestea îmbunătățesc atmosfera în casă.

Designerii recomandă și verdele, pentru că aceasta este o culoare emblematică în 2021. Ei spun că nuanțele de anason, verde deschis și verde brad sunt perfecte pentru camerele casei. Se pot folosi mici accente de verde pentru pereți, pentru a oferi o senzație naturală, de relaxare. Verdele se poate combina cu nuanțe de roz, galben și albastru, pentru a oferi un aspect armonios camerelor locuinței.

Mobilier și idei de design interior pentru casă

Începând din acest an, întregul univers al casei este aproape schimbat, pentru că oamenii au dorința de reînnoire, de a schimba chiar și mobilierul din casă. În prezent se pune accent pe mobilierul cu forme feminine, ce are colțuri rotunjite, fără unghiuri drepte. Scaunele nu mai au o structură dreaptă și rigidă, iar canapelele au forme plăcute. Designerii recomandă oglinzile mari de perete, care sunt elemente de decor la modă în acest an.

Stilul minimalist este în mare vogă în 2021, pentru că oamenii au tendința să scape de lucrurile vechi și nefuncționale, probabil tot din cauza stării neplăcute create de pandemie. Ei pun accent pe relaxare, își doresc mai mult spațiu în casă și prezența aerului. În acest caz, nuanțele de culori în trend sunt gri și bej, acestea fiind ideale pentru stilul minimalist sugerat de designeri.

Decorațiuni pentru casă

Pentru a aduce luxul în casă, designerii recomandă oamenilor să aleagă materiale confortabile, cum ar fi cele care pot crea un mediu liniștitor și calm.

Decorațiunile de interior, la modă în acest an, sunt în general cu texturi naturale, asta înseamnă că pot fi din lemn, granit, marmură. Sunt preferate decorațiunile din lemn în nuanțe deschise, mai ales pentru lambriurile din lemn pentru perete.

Având în vedere aceste tendințe, este clar că oamenii își doresc ca mediul lor să fie deosebit de confortabil, iar asta se poate realiza dacă aduc în casă un mobilier plăcut și un decor durabil, respectând natura și considerând casa un adevărat refugiu sau un sanctuar de liniște.

Amenajarea garajului în acest an

Dacă ai un garaj pentru mașina ta, probabil acest spațiu este deja în mare parte ocupat de ea. Drept urmare, ar trebui să găsești o soluție pentru a maximiza spațiul pe pereții garajului. Cel mai la îndemână exemplu ar fi rafturile online: https://rafturionline.ro.

Astfel de sisteme de depozitare sunt perfecte pentru garaj, sunt în trend în acest an și oferă multe avantaje:

·        Sunt robuste, durabile în timp, ușor de montat și demontat

·        Pot fi personalizate astfel încât să aibă lungimea, înălțimea necesară în garaj

·        Susțin sarcini grele, nu doar medii sau mici

·        Pot stoca și obiecte mai voluminoase

·        Sunt ieftine, atractive, practice și moderne.

În acest an, oamenii sunt atrași de acele tendințe de design care îi ajută să creeze un interior liniștitor, departe de stresul zilnic, pentru a se relaxa și a fi mai senini. Probabil au parte de prea mult stres în viață și la job, iar asta îi face să-și creeze o atmosferă plăcută, plină de bunăstare, măcar în locuința lor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button