Idei de cadouri de Crăciun pentru copilul tău (P)

03 dec. 2021
57 Afișari
Idei de cadouri de Crăciun pentru copilul tău (P)
Idei de cadouri de Crăciun pentru copilul tău (P)

Trei, doi, unu și sezonul de cumpărături a început! Crăciunul este cea mai așteptată perioadă de piticul tău, fiindcă acum urmează să primească daruri… multe daruri. Adesea și noi, adulții, ne retrăim cu entuziasm copilăria și amintirile împreună cu copiii noștri. E luna Decembrie și încă nu i-ai luat cadou celui mic și nici nu știi ce ai putea să îi pui sub brad?

Iată câteva idei de cadouri de Crăciun simple, dar de efect pentru micuțul tău:

Jocuri creative

Încă de la cele mai mici vârste, copiilor le plac extrem de mult jocurile care le pun creativitatea la „muncă”. În această categorie intră o gamă largă de jucării – de la simplele și clasicele puzzle-uri unde ei trebuie să reconstruiască imagini folosindu-și creativitatea și făcând conexiuni, la coloratele și prietenoasele jocuri Lego care îi ajută la dezvoltarea simțului spațialității sau la nisipul kinetic și la plastilina ce îi inițiază în tainele construcțiilor creative. Aceste jocuri le cultivă imaginația, îndemânarea, abilitatea de încadrare în spațiu, dar și simțul esteticului și pragmatismul și pot fi găsite la Hippoland.ro.

Jocuri educative

Învățarea prin joacă este ideală. Mai ales dacă al tău copil este pasionat de experimente și e mereu în căutare de ceva nou. Oferta este variată pentru acest tip de jocuri și jucării – găsești microscoape, kituri de experimente, roboți, jocuri de familie de cultură generală de tip Trivia. Unele dintre ele se adresează copiilor mici, dar cele mai multe sunt recomandate celor de peste 6 ani, vârstă la care pot citi singuri regulamentul și înțeleg importanța regulilor într-un joc.

Jocuri sportive

Joaca și mișcarea se îmbină perfect, iar copiii au multă energie de consumat în timpului jocului. Aici regăsim Twister care antrenează flexibilitatea corpului, seturile de minigolf sau de bowling, darts clasic sau electric care dezvoltă coordonarea ochi-mână, dar și clasicele mingi de sport, sac de box cu mănuși, patine, schiuri.

Jocuri de societate

Jocurile de societate sau boardgames sunt ideale pentru activitățile de grup începând de la vârsta de 5 ani. Unele dintre ele precum Monopoly oferă lecții de educație financiară, în timp ce altele sunt de cultură generală. Acestea sunt amuzante, antrenante, cultivă spiritul de echipă, dar și competitivitatea.

Povești petru toți

Nu există persoană căreia să nu-i placă să citească, ci doar persoane care nu și-au găsit cartea potrivită. Pofta de lectură se cultivă de la cele mai mici vârste. Chiar dacă piticul tău nu știe citi, nu înseamnă că nu va fi atras de o carte cu imagini frumos colorate. În plus, poveștile de Crăciun sunt întotdeauna magice și… educative! Ele oferă lecții despre bunătate, altruism, iubire de semeni și iertare. Pentru cei care pot citi și singuri, găsim benzi desenate, povești și romane despre Polul Nord și peripețiile lui Moș Crăciun cel năstrușnic.

Gadgeturi

Este cunoscut faptul că generațiile actuale sunt atrase de gadgeturi. Copii sunt atrași de tot ceea ce înseamnă tehnologie, de aceea vor prefera oricând un dispozitiv smart în locul unei jucării, mai ales dacă acesta este conectat la internet și îi oferă posibilitatea de a viziona filme și desene pe Netflix, de a se juca Minecraft sau alte jocuri interactive. Așadar, dacă bugetul îți permite, ia în considerare achiziționarea unui gadget.

Indiferent ce vei alege să îi cumperi, nu uita că fericirea lui este neprețuită. Așadar, atunci când îi vei alege cadoul ține cont de ceea ce știi că îi va face plăcere și cu care se va juca cu drag. Alege cadoul potrivit lui, chiar dacă pe tine nu te prea încântă. Copilăria o trăiește o singură dată, dar cadourile îi vor da naștere la amintiri pe viață.

Sursa foto: Freepik.com

Cookies