Idei de amenajare pentru zone-cheie din Bucureşti: mingi în Pasajul Latin, lumini pe Moşilor FOTO

de:
21 feb. 2015
10 Afișari
Idei de amenajare pentru zone-cheie din Bucureşti: mingi în Pasajul Latin, lumini pe Moşilor FOTO

Pentru un tronson din Calea Moşilor, urbanistul propune instalarea unor luminiţe colorate.

„Propunerea de amenajare temporară constă în amplasarea unor corpuri de iluminat de culori diferite. Tronsonul Căii Moșilor ales este cel dintre Magazinul Cocor și Piața Decebal sau strada Sf. Vineri. Temporar s-ar putea închide traficul auto în weekend, astfel încât zona să intre treptat în mentalul bucureștenilor ca făcând parte din amenajarea Centrului istoric și având funcțiunile specifice zonelor centrale. Corpurile de iluminat vor fi amplasate pe cabluri ancorate de clădirile ce formează frontul străzii.”, explică urbanistul, pe ideiurbane.ro.

Mingi colorate din burete, în Pasajul Latin

Urbanistul consideră că, dacă Pasajul Latin ar fi amenajat în acest fel, bucureştenii vor începe să lovească mingile aproape instictiv.

„Ar putea exista posibilitatea ca mingile să poată fi luate, astfel să se „împrăștie” în tot orașul și lumea să afle de „amenajarea” din pasaj. Mingile s-ar înlocui zilnic sau când este nevoie, astfel încât pasajul să fie plin pe o anumită perioadă.”, după cum explică Andrei Popescu, care recomandă ca aceste mingi să fie confecţionate din burete, ca să nu se producă accidente.

Iarbă în Piaţa Universităţii

În ceea ce priveşte Piaţa Universităţii, urbanistul propune readucerea zonei, într-un fel, la varianta de altădată: prin îmbogăţirea cu un covor de iarbă.

Notă: Imaginea de mai sus este cea din documentația pentru concursul de reamenajare, fiind realizată în momentul în care statuile erau mutate, de aceea lipsesc.

„S-ar putea călca pe iarbă, s-ar putea sta pe ea și poate cineva chiar ar vrea să se joace aici. În același timp cred că ar fi un experiment interesant, căci după o perioadă de timp ar deveni vizibile traseele pe care circulă bucureștenii în momentul traversării acestei piețe.”, adaugă urbanistul.

Andrei Popescu susţine că astfel de amenajări nu presupun o investiţie foarte costisitoare şi ar îmbunătăţi imaginea pe care o au bucureştenii despre propriul oraş.

Mai multe imagini şi detalii privind cele trei propuneri găsiţi pe ideiurbane.ro.

Alte propuneri urbanistice marca Andrei Popescu:

Cum ar putea arăta Zona Sfânta Vineri, reconstruită virtual FOTO 

Proiect de reconstituire a Turnului Colței, din Centrul Capitalei FOTO 

Un urbanist reconstruiește virtual Bulevardul Ferdinand. Cum se poate îmbunătăți zona GALERIE FOTO 

Cookies