Idei de amenajare pentru un spațiu redus – trucuri pentru decorarea casei tale (P)

27 iul. 2021
73 Afișari
Idei de amenajare pentru un spațiu redus - trucuri pentru decorarea casei tale (P)
Idei de amenajare pentru un spațiu redus - trucuri pentru decorarea casei tale (P) sursa foto: Unsplash

Considerată deseori o adevărată provocare, amenajarea unui spațiu redus îți poate aduce multe bătăi de cap deoarece este un proiect care necesită timp și răbdare.

Trebuie să iei în considerare multe lucruri când te hotărăști să faci un asemenea pas, întrucât fiecare decizie trebuie să fie bazată pe organizare și funcționalitate. În acest mod, vei reuși să găsești un loc potrivit pentru fiecare obiect de mobilier, creând în același timp un ambient plăcut și relaxant pentru întreaga familie. Iată câteva trucuri care vor da viață casei tale, chiar dacă locuința ta are mai puțin de 40 mp.

  1. Îndreaptă atenția către înălțimea camerei și lasă lumina să pătrundă în interior

Chiar dacă spațiul camerei este redus, asta nu înseamnă că trebuie să lași asta la vedere. Poți să creezi iluzia unei încăperi mai mari, folosind un truc eficient – poziționează corpuri de mobilier cât mai sus, pe suprafața unui perete dominant. Conform House and Garden, toată atenția se va îndrepta imediat către acest aranjament, mulțumită volumului creat și amplasării eficiente. În plus, având mai multe rafturi suspendate în acest mod, ai posibilitatea să așezi cărți sau diferite articole decorative. 

În ceea ce privește lumina, optează pentru perdele deschise la culoare, poziționate cât mai sus pe suprafața peretelui. În acest fel, vei crea impresia unui spațiu cuprinzător, luminat puternic în mod natural.

2. Decorează spațiul cu piese care ies în evidență

Poți scoate orice locuință din anonimat cu ajutorul unor elemente puternic colorate, precum un set de covoare moderne. Spre deosebire de alte obiecte decorative, un covor ajută camera cu un plus de culoare, nu ocupă loc suplimentar și contribuie la delimitarea spațiului. Desigur, pentru a păstra legătura cu restul obiectelor de mobilier, paleta de culori trebuie menținută în întregul apartament, astfel încât să creezi o combinație interesantă între nuanțe neutre și puternice deopotrivă.

3. Bazează-te pe funcționalitatea fiecărui obiect de mobilier 

Minimalismul reprezintă un stil de amenajare care te ajută fără îndoială să decorezi un apartament sau garsonieră, deoarece se bazează pe faptul că trebuie să reduci numărului pieselor la minimum. Ține cont de faptul că ai nevoie doar de câteva lucruri esențiale pentru a realiza un spațiu primitor și eficient în același timp. Spre exemplu, o canapea poate servi mai multe roluri concomitent: un loc de odihnă, relaxare și depozitare pentru haine sau așternuturi. În aceeași categorie de încadrează și măsuța de cafea, care poate fi folosită pentru servirea mesei sau poate prelua inclusiv rolul de depozitare. 

4. Oglinda este cheia către obținerea unei iluzii reușite

Dacă vrei să te bucuri de mai multă lumină naturală în interiorul apartamentului, Architectural Digest ne îndeamnă să recurgem la puterea oglinzilor. Astfel, lumina se va reflecta, iar iluzia unui spațiu mai generos va ieși la iveală. Pentru un decor reușit, poți poziționa vertical mai multe oglinzi cu dimensiuni variate pe un perete sau, de ce nu, alege o oglindă impunătoare.

Așadar, dacă te-ai hotărât că locuința ta are nevoie de o schimbare, ține cont de aceste sfaturi practice și ușor de aplicat. Cel mai important factor de care trebuie să ții cont în această aventură stilistică este gustul tău personal. De cele mai multe ori tindem să ne bazăm alegerile pe cele mai noi tendințe apărute pe piață. Ei bine, important este să te simți confortabil în spațiul pe care ai reușit să-l construiești!

Surse foto: Unsplash.

Cookies