Idei de amenajare a băilor mici cu piatră naturală

02 oct. 2020
2 Afișari
Idei de amenajare a băilor mici cu piatră naturală

Piatra naturală este un material din ce în ce mai căutat pentru amenajarea interioară, datorită aspectului său elegant, dar și faptului că este rezistentă la șocuri termice sau mecanice și are o durată mare de viață. Aceasta este utilizată atât în sufragerie și dormitor, cât și în camere cu un grad de umiditate ridicat, cum sunt, de exemplu, baia și bucătăria.

Atunci când vine vorba de amenajarea băilor, oamenii au început să apeleze la un producător de piatra naturala, astfel renunțând la materialele clasice, cum sunt gresia și faianța.

Pe lângă aspect și durabilitate, piatra naturală are un mare avantaj, și anume că nu permite pătrunderea apei. De asemenea, dă o senzație de căldură încăperii, chiar dacă oamenii tind să creadă că răcește din cauza compoziției sale. Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care ar trebui să alegi și tu acest material atunci când faci amenajări. În cazul în care baia ta are dimensiuni mici, nu trebuie să îți faci griji că nu vei mai putea utiliza piatra naturală. Trebuie să știi că există câteva trucuri care măresc spațiul, unele în realitate, iar altele doar vizual.

Iată câteva idei de amenajare a băilor de dimensiuni mici cu piatră naturală:

Albul va mări vizual întreaga încăpere

În cazul camerelor de dimensiuni mici, este recomandat să se utilizeze albul pentru îmbrăcarea pereților. Astfel, vei avea senzația că încăperea ta este mai mare și mai spațioasă. Poți apela la acest truc și pentru amenajarea băii tale, folosind ca și material marmura albă. Aceasta este o piatră naturală extrem de elegant, care va oferi un plus de bun gust băii. De asemenea, poți opta pentru obiecte sanitare de culoare albă, ca de exemplu o cadă mică albă amplasată în colțul camerei sau lavoar alb de dimensiuni mici.

Luminile și oglinzile vor face ca încăperea să pară mai spațioasă

În general, lumina oferă senzația de spațiu mărit. Motivul este unul simplu: o lumină puternică va pătrunde și în cele mai ascunse locuri, astfel că acestea vor ieși în evidență, dând impresia de o cameră mai mare. Așa că poți amplasa în baia ta cât mai multe corpuri de iluminat, de preferat de culoare albă. În plus, dacă adaugi o oglindă de dimensiuni mari, lumina se va reflecta în aceasta, ceea ce va face ca baia ta să fie și mai luminoasă și mai încăpătoare, cel puțin vizual.

Înlocuiește cada cu o cabină de duș

În general, căzile ocupă destul de mult spațiu, având dimensiuni destul de mari. De asemenea, o cadă mică nu este foarte confortabilă și nici practică. Atunci când baia ta este de dimensiuni mici, poți înlocui cada cu o cabină de duș, care ocupă mult mai puțin spațiu și care este foarte practică. Pentru a adăuga un efect wow cabinei de duș, poți placa pereții acesteia cu paneluri din ardezie în nuanțe de gri închis, iar pentru restul băii poți opta pentru plăci mari de ardezie în nuanțe de gri deschis.

Utilizează plăci mici din piatră naturală

Producătorii de piatră naturală oferă o gamă variată de dimensiuni, potrivite pentru orice tip de baie și pentru orice design. În cazul băilor de dimensiuni mici, este indicat să utilizezi plăci de mărime redusă pentru pereți, deoarece acestea măresc vizual întreaga încăpere. De asemenea, poți realiza mozaic din marmură sau travertin și poți chiar să combini aceste două materiale pentru un efect și mai interesant.

Așadar, în cazul în care baia ta nu are dimensiunile pe care ți le doreai și ai impresia că nu ai loc în aceasta, poți apela la trucurile de mai sus pentru a crea spațiu suplimentar. De asemenea, poți combina toate aceste trucuri, pentru un efect și mai accentuat.

Cookies