Icrele din comerţ, periculoase, potrivit dr. Mencinicopschi. Ce conţin icrele din comerţ

de:
16 ian. 2014
14 Afișari
Icrele din comerţ, periculoase, potrivit dr. Mencinicopschi. Ce conţin icrele din comerţ

Salata de icre din comert conţine doar 10% icre, restul fiind reprezentat de numeroşi aditivi extrem de periculoși pentru sănătate.

„In general, pe aceasta scrie astfel: ulei vegetal, apa carbogazoasa, icre sarate stiuca min. 6%, icre sarate tarama min. 4%, gelifiant guma xanthan E415, guma guar E412, conservant: benzoat de natriu E211, acid sorbic E200, acidifiant: acid citric E330, antioxidant: E316 erithorbat de sodiu. Asadar, este un produs ce contine un exces de lipide de natura vegetala, icrele sunt aproape absente (10%), restul ingredientelor fiind aditivii alimentari, care dau produsului consistenta: gelifiantii guma xanthan şi guma guar. E412 poate provoca balonari, greata, crampe, astm, alergii si eczeme. De asemenea, se foloseste si un conservant periculos pentru sanatate, care poate produce mutatii la nivelul ADN-ului, dupa cum au aratat studii recente – E316 nu a fost inca evaluat complet, de aceea nu este recomandat pentru consum.”, a explicat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, potrivit wowbiz.ro.

Cookies