Icoana Maicii Domnului cu trei mâini ajunge în Sectorul 2

de:
28 feb. 2012
1 Afișari
Icoana Maicii Domnului cu trei mâini ajunge în Sectorul 2

În anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor, Biserica Icoanei va fi timp de două zile, începând de sâmbătă, centrul de interes pentru credincioşii din Bucureşti şi localităţile limitrofe care sunt aşteptaţi să participe la slujbele religioase oficiate în cadrul Duminicii Ortodoxiei şi să-şi resfinţească icoanele. Sărbătoare religioasă este organizată în colaborare cu Biserica Icoanei şi cu înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Icoana Maicii Domnului cu trei mâini (Trihirusa), de la Mănăstirea Neamţ este o copie după icoana de la Mănăstirea Hilandar din Muntele Athos, Grecia. A fost adusă în ţară de cuviosul Paisie de la Neamţ, stareţ al Mănăstirii între anii 1779 -1794.

Zugrăvirea celei de-a treia mâini este legată de o minune petrecută în viaţa Sfântului Ioan Damaschinul, care a trăit în secolul al VIII-lea. Acesta a fost pedepsit de împăratul Leon Isaurul, prin tăierea mâinii, deoarece era cunoscut ca un apărător al Sfintelor Icoane. Sfântul Ioan a luat mâna sa tăiată şi a mers în faţa acestei icoane cerând să îl vindece şi Maica Domnului a vindecat mâna Sfântului. Drept mulţumire şi recunoştinţă Sfântul Ioan a adăugat la icoana Maicii Domnului, în partea de jos, o mână de argint.

Cookies