BAZAR

Icoana făcătoare de minuni ajunge sâmbătă în Capitală

Icoana făcătoare de minuni, numită şi Maica Domnului Siriaca, este adusă de la mănăstirea Ghighiu chiar de maica stareţă a mănăstirii, însoţită de două călugăriţe.

În această perioadă, credincioşii se pot ruga şi vor putea asculta poveţele feţelor bisericeşti până luni, 14 martie. Procesiunea se va desfăşura în jurul Parcului Icoanei între orele 18.30-20.00, participanţii fiind însoţiţi de torţe şi lumânări aprinse.

Duminică, între 10.00-12.00 se va desfăşura Sfânta Liturghie, iar de la ora 13.00 preoţii şi credincioşii se vor putea încolona în perimetrul străzilor Arthur Verona şi Alexandru D. Xenopol pentru ca, până la ora 14.00, procesiunea să înconjoare Parcul Icoanei. Evenimentul este programat să se desfăşoare până în jurul orei 15.00, când la închiderea festivităţii, va fi rostit Crezul.

Acesta e al patrulea an consecutiv când 80 de preoţi de la cele peste 40 de biserici din sectorul 2 şi din alte sectoare ale Capitalei iau parte în parcul Grădina Icoanei, la procesiunea religioasă de sfinţire a icoanelor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button