ȘTIRI

Iced Earth – Live Concert

Iced Earth va ajunge pentru prima oară în România într-un concert găzduit de The Silver Church Club şi prezentat de Medien Holding Events.

Iced Earth, formaţie reprezentativă pentru scena metal americană, a fost înfiinţată în 1985, în Tampa – Florida, creierul acesteia fiind chitaristul şi compozitorul Jon Schaffer. Stilul formaţiei se află la intersecţia sonorităţilor thrash metal, power metal, progressive metal şi speed metal. Jon Schaffer a început să cânte la chitară de la vârsta de 14 ani şi în anul 1985 a format trupa Purgatory în statul Indiana, însă, după ce s-a mutat în Florida şi a aflat de existenţa unei alte trupe cu acelaşi nume, a redenumit formaţia Iced Earth.

Numele “Iced Earth” este un tribut adus unui vechi prieten care a murit într-un accident de motocicletă, pentru care a compus piesa „Watching Over Me”, care face parte de pe albumul “Something Wicked This Way Comes” (1998).

După numai un demo (“Enter the Realm”) Iced Earth reuşeşte să semneze cu prestigioasa casă de discuri Century Media cu care şi lansează la scurt timp, în 1991, primul album discografic intitulat “Iced Earth”.

Iced Earth se evidenţiază foarte repede pe scena metal americană şi europeană prin sound-ul original şi compoziţiile pieselor.

Printre albumele favorite ale lui Jon se numără “The Number of the Beast” semnat Iron Maiden, fapt pentru care include două cover-uri pe albumul “Tribute to the Gods”, un tribut adus mai multor formaţii metal ce au influenţat Iced Earth de-a lungul timpului: Iron Maiden, Kiss, Judas Priest, Metallica, Blue Öyster Cult, Alice Cooper, Black Sabbath si AC/DC.

În 1999 Jon Schaffer găseşte timpul necesar pentru a colabora cu Hansi Kürsch, vocalistul formaţiei Blind Guardian, pentru un super proiect de studio intitulat “Demons & Wizards”.

Jon Schaffer a fost nominalizat la categoria „Riff Lord” în cadrul Metal Hammer Golden Gods Awards 2008.

Şi pentru că Jon Schaffer doreşte să se exprime muzical în diferite stiluri, în 2010 lansează un nou proiect intitulat Sons of Liberty cu care lansează albumul “Brush-fires of the Mind” şi cântă în deschidere la numeroase concerte Iced Earth.

Anul acesta, la începutul lunii martie, solistul vocal Matt Barlow îşi anunţa retragerea, locul acestuia fiind luat de catre Stu Block, excelentul solist vocal al formaţiei canadiene Into Eternity. Cu siguranţă va începe un nou capitol în cariera formaţiei Iced Earth pe care fanii muzicii metal nu trebuie să-l rateze!

Deşi prin Iced Earth s-au perindat numeroşi muzicieni şi solisti vocali, fiecare a contribuit la creşterea valorii acestei trupe, rezultatul final fiind o formaţie cu un sound puternic, original şi cu un puternic impact vizual când vine vorba de prestaţiile live.

Numărul biletelor este limitat la 600, iar acestea se pot achiziţiona din reţeaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro) la urmatoarele preţuri:

75 lei pentru primele 150 bilete

85 lei pentru urmatoarele bilete, până la data de 21 noiembrie 2011

90 lei pentru biletele achiziţionate în ziua concertului, 22 noiembrie 2011. Acestea se achiziţionează DOAR la intrarea în locaţia evenimentului, în limita biletelor disponibile.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button