FIT CITY

ICE BUCKET CHALLENGE: Ce pericol fatal ascunde acest act caritabil

ICE BUCKET CHALLENGE. „Udarea capului cu apă foarte rece poate fi fatală”, explică un medic neozeelandez, Doctorul Stephen Wealthall, care a studiat expunerea bruscă a capului la apă rece. El este de părere că oamenii care participă la „Ice Bucket Challenge” se expun în mod inutil la anumite riscuri, scrie Româniatv.net.

ICE BUCKET CHALLENGE. „Aruncarea cu apă rece pe neaşteptate pe cap este un pericol extrem. Există posibilitatea ca unii oameni să moară, chiar dacă nu imediat. În cele mai multe cazuri, respiraţia revine la normal după ce capul nu mai este acoperit de apă rece. Dar există şi posibilitatea să se producă reflexul de scufundare, de protejare a căilor respiratorii şi închidere a larigelui şi încetinirea ritmului cardiac”, a explicat Wealthall.

De asemenea, persoanele cu afecţiuni cardiace sunt mult mai vulnerabile la un „atac” cu apă îngheţată, ele riscând să facă un atac de cord şi să moară.

ICE BUCKET CHALLENGE. Campania umanitară Ice Bucket Challenge a fost lansată de fundaţia ALS. Corey Griffin a fost omul care a ajutat la transformarea provocării găleţii de gheaţă într-o campanie umanitară, după ce prietenul său Pete Frates a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică laterală.

Corey Griffin, în vârstă de 27 de ani, a murit în urmă cu câteva zile. El s-a înecat în timp ce era în vacanţă, in largul coastei Nantucket, SUA, după ce a sărit de pe un debarcader şi a dispărut în apă. Trupul neînsufleţit al acestuia a fost găsit câteva ore mai târziu.

ICE BUCKET CHALLENGE. Campania în care oamenii îşi pun o găleată cu gheaţă în cap a strâns până acum peste 22 de milioane de dolari pentru pacienţii care suferă de scleroză amiotrofică laterală. Numeroase vedete şi oameni de afaceri renumiţi din întreaga lume au răspuns provocării ICE BUCKET CHALLENGE şi au promovat campania, donând, totodată, sume considerabile pentru această cauză.

ICE BUCKET CHALLENGE. Campania a ajuns recent şi în România, iar până acum au răspuns provocării mai multe personalităţi, printre care şi primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care și și-a turnat apă rece ca gheața în cap. Imagini VIDEO aici.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button