ICCJ: Pronunţarea în Dosarul Transferurilor s-a amânat

de:
18 mai 2013
0 Afișari
ICCJ: Pronunţarea în Dosarul Transferurilor s-a amânat

Procurorul DNA a cerut judecătorilor instanţei supreme mărirea pedepselor dispuse de Curtea de Apel în cazul celor opt oameni de fotbal, în timp ce avocaţii acestora au solicitat achitarea acestora, scrie realitatea.net.

În ultimul cuvânt, toţi cei opt s-au arătat nevinovaţi, susţinând că au făcut transferurile în acord cu legislaţia de la acea vreme.

Gheorge Popescu a arătat că tot ce a obţinut ca fotbalist şi după cariera de sportiv a fost prin eforturi mari şi foarte multă muncă.

Jean Pădureanu le-a spus magistraţilor că el conduce de 45 de ani Gloria Bistriţa şi că nu a înşelat în niciun fel clubul, prin transferurile în legătură cu care a fost judecat.

George Copos a arătat că este nevinovat în privinţa acuzaţiilor legate de transferurile jucătorilor Cristian Dulca şi Florin Bratu, că nu şi-a însuşit niciun ban din acestea şi că toate sumele au intrat în conturile clubului, regăsindu-se în evidenţele contabile.

Mihai Stoica a spus că este „total nevinovat” şi că nu a deţinut vreodată o funcţie de execuţie care să-i confere vreun drept decizional. „Vă rog să nu mă blamaţi şi să nu mă asociaţi acelor oameni de fotbal fără şcoală sau controversaţi”, le-a mai spus el judecătorilor.

Cristi Borcea a afirmat că a acţionat în baza unui mandat, că tot ce a făcut a fost legal şi că, în perioada sa, clubul de fotbal Dinamo a obţinut şi profituri de până la 1.800 la sută.

Ioan Becali a arătat că, în opinia sa, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) trebuie să demonstreze printr-un circuit bancar sursa banilor. „După Revoluţie, am trimis sume de bani din care tatăl meu a făcut o casă pe care n-a putut-o face pe vremea lui Ceauşescu. O să vă reclam (pe procuror – n.r.) dacă nu-mi aduceţi o probă”, a mai susţinut el.

La rândul său, Victor Becali, fratele lui Ioan Becali, le-a spus magistraţilor că a acţionat în spiritul regulamentelor şi legilor în vigoare. Tot Victor Becali a arătat că din declaraţiile unor fotbalişti reiese că transferurile acestora nu au avut nicio legătură cu firma sa şi a lui Ioan Becali.

În final, Gheorghe Neţoiu a spus că a primit mandat de la preşedintele lui Dinamo, Nicolae Badea, în perioada cât Cristi Borcea a fost plecat. „Am avut mandat pentru acel acord de transfer”, a afirmat Neţoiu.

Cookies