ȘTIRI

Alina Bica:”Sunt o femeie de succes în continuare”. Bica NU mai are venit, avocații o apără pro bono

Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, a declarat, marţi, într-o intervenţie telefonică la România TV, că fosta şefă DIICOT se află într-o situație financiară dificilă, precizând că ea o apără pe Alina Bica pro bono.

„Doamna Bica nu a făcut niciun denunţ de când a fost încarcerată şi până în momentul în care a ieşit şi această atitudine va fi în continuare, a fost o atitudine constantă de nerecunoaştere a faptelor. Exact cum a intrat cu capul sus, aşa a şi ieşit şi aşa vom rămâne şi în continuare până la finalizarea procesului”, a declarat avocatul Laura Voicu, scrie romaniatv.net.

„Eu merg pe principiul că fiecare lucru trebuie făcut pas cu pas. Nu mă îmbăt cu apă rece, chiar dacă este o victorie nemaipomenită în faţa DNA-ului. Faptul că am adus-o acasă pentru mine este într-adevăr o victorie, dar lupta de abia acum începe. Atâta vreme cât noi, ca şi avocaţi, am apărat-o pro bono, lucru pe care îl vom face în continuare, suntem pregătiţi de luptă din toate punctele de vedere. La un apartament de 70 mp, presupun că întreţinerea o să o suportam probabil. Problema este să ne dovedim nevinovăţia. Ăsta este primul pas”, a mai spus Laura Voicu.

UPDATE: Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a declarat, la ieșirea din penitenciar, că este încă o femeie de succes. Totodată, Bica a declarat că „denunțurile nu fac parte din lumea ei”.

„Sunt o femeie de succes în continuare. În lumea mea nu fac parte denunțurile (..)”, a spus fosta șefă a DIICOT, potrivit B1 Tv.

Reamintim că ÎCCJ a analizat, marţi, contestaţia procurorilor la decizia din 14 aprilie, când Instanța a admis cererile celor doi de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. ICCJ a decis să menţină decizia, astfel încât Alina Bica şi Dorin Cocoşi vor fi plasaţi în arest la domiciliu.

Dosarul „Bica 2” a fost trimis de DNA în instanță pe data de 26 februarie, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stând în arest preventiv în perioada 31 ianuarie — 6 februarie, informează agerpres.ro.

Dorin Cocoș este acuzat de trafic de influență (două fapte) și dare de mită iar fiul acestuia, Alin Cocoș, de complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită.

Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (2 fapte), abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte) și favorizarea făptuitorului (2 fapte) iar Ionuț Florentin Mihăilescu este acuzat de complicitate la luare de mită.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button