ESENTIAL

FOTO În Piaţa Universităţii mai protestează doar oamenii de zăpadă

Vineri ar fi trebuit să fie cea de-a 22 zi de când romanii au început să iasă în stradă şi să protesteze. Iniţial, demonstranţii au manifestat după demisia lui Raed Arafat din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), însă protestele au continuat şi după întoarcerea lui Arafat la minister, chiar dacă între timp vremea a ajuns să fie nu tocmai prielnică. Joi, spre exemplu, chiar dacă mercurul din termometru arata, în jurul prânzului, nici mai mult nici mai puţin de -16 grade Celsius, şapte oameni asigurau continuitatea protestelor.

La o zi distanţă, tot în jurul prânzului, platoul din fata TNB este pustiu. Doar statuile care au asistat nepăsătoare la manifestaţii păstrează jumătate din tablou complet. Locul protestatarilor a fost luat de oameni de zăpadă care întocmai ca tizii lor în carne şi oase au nemulţumiri.

Fiecare om de zăpadă, poartă câte un mesaj fie împotriva Guvernului, fie împotriva Preşedinţiei, fie împotriva mult hulitului document ACTA. Exista şi grupuri de câte doi oameni de zăpadă care susţin pancarte ceva mai mari şi grele. Una dintre ele proclamă Piaţa Universităţii drept un loc pentru dialog şi dezbatere. Însă în pustiul alb se aude doar viscolul care fluieră printre beţe a pagubă. „’or fi oameni care de fapt au îngheţat”, răspunde o femeie în glumă la întrebarea legată de peisaj. Totuşi ca şi când cineva s-ar aştepta ca oamenii de zăpadă să prindă viaţă, Jandarmeria a lăsat în urmă, în caz de, garduri de protecţie menite să împrejmuiască zona manifestanţilor. Cu atât mai mult cu cât, mai este o lună până la primăvară.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button