Iarbă uscată pe un spațiu verde din centrul Capitalei, transformat de administrația Armand din parcare ilegală

09 iul. 2022
3795 Afișari
Iarbă uscată pe un spațiu verde din centrul Capitalei, transformat de administrația Armand din parcare ilegală

O mică reușită a administrației locale din S1, un spațiu verde reamenajat, riscă să se întoarcă la destinația inițială, cea de parcare ilegală.

Locul aflat în apropiere de Universitatea de Arte (UNARTE) a fost amenajat, în primăvară, în spațiu verde de către administrația Sectorului 1, Clotilde Armand.

„Ani întregi, spațiul verde din această din intersecția Calea Griviței x str. General Budișteanu din Sectorul 1 a fost folosit ca parcare ilegală și ocupat abuziv de șoferi. Până de curând. Parcarea ilegală a fost transformată în spațiu verde.”,scria Clotilde Armand pe Facebook în aprilie 2022. Primarul posta, justificativ, imagini „înainte/după”.

Iulie 2022: ”Spațiul verde nu arată deloc verde”

Doar că spatiul verde din intersectia Budisteanu x Griviței s-a uscat relativ repede după intervențiile minore aduse de administrația locala, spune grupul „Vrem schimbare”.

„Nu suntem experți în peisagistică, dar spațiul verde nu arată deloc verde.

Da, nu se mai parchează neregulamentar pe acest spațiu verde cum s-a tot făcut în ultimii 5 ani, dar nici soluția actualei administrații nu a adus o schimbare pozitivă a zonei.

Clotilde Armand, ce solutii aveți pentru acest spațiu verde? Câțiva tuia si niște firicile verzi nu fac un spațiu să fie verde. Bucureștiul are peisagiști și pot fi consultați pentru ca cele mai bune soluții să se regăsească în spațiul public. Vă invităm să participați la schimbare.”, spune organizația pe Facebook.

Am căutat spațiul în aplicația ADP Sector 1, iar întreținerea spațiului nu se află pe harta direcției care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi din Sectorul 1.

Singura lucrare din zonă este pe Bulevardul Dacia, unde se anunță montarea de stălpișori pentru a bloca parcarea ilegală tot pe un spațiu verde.

Oficial, primarul Sectorului 1 Clotilde Armand duce o politică de eliberare a spațiului verde și domeniului public ocupat abuziv, inclusiv prin ridicări de mașini de pe stradă. Ambele activități sunt coordonate de ADP S1, instituție aflată în subordinea administrației locale conduse de Clotilde Armand.

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies