„Iarbă dulce”, cea mai mare rețea de droguri din țară, cu centru de comandă și la București, a fost desființată. Gruparea avea 11.000 de membrii și opera pe Telegram

11 apr. 2023
350 Afișari
„Iarbă dulce”, cea mai mare rețea de droguri din țară, cu centru de comandă și la București, a fost desființată. Gruparea avea 11.000 de membrii și opera pe Telegram
„Iarbă dulce”, cea mai mare rețea de droguri din țară, cu centru de comandă și la București, a fost desființată. Gruparea avea 11.000 de membrii și opera pe Telegram. Sursa foto: DIICOT

Mai multe mandate de percheziție domiciliară au fost puse în aplicare în București și în mai multe județe. În urma acestora, cea mai mare rețea online de droguri din țară, „Iarbă dulce”, a fost desființată. Aceasta avea aproximativ 11.000 de membri.

Cea mai mare rețea online de droguri, „Iarbă dulce”, opera pe Telegram

Procurorii DIICOT alături de Direcția de Combatere a Criminalității Organizate au pus în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară pe data de 10 aprilie 2023. Acestea s-au desfășurat în București, Brăila, Ilfov, Galați, Mureș și Dâmbovița într-o cauză ce privea săvârşirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive, conform unui comunicat de presă transmis de DIICOT.

Gruparea a fost constituită în anul 2022, la care s-au alăturat mii de persoane cu scopul de a intermedia legătura dintre dealerii de droguri și consumatori, printre care se aflau și minori. Conversațiile erau ținute pe o aplicație criptată de comunicare, aceasta înregistând în prezent aproximativ 11.000 de membri activi pe teritoriul României.

Rețeaua este cunoscută drept „Iarbă dulce” și era activă din luna mai 2022. Înscrierea era realizată doar cu recomandare, iar toate mesajele erau criptate, conform Antena 3.

Pe canalul de Telegram, se trimiteau, zilnic, cel puțin 40.000 de mesaje, subiectul principal fiind drogurile. Astfel, în urma negocierilor online, clienții discutau direct cu distribuitorii principali ai platformei și erau trimiși la cel mai apropiat dealer în funcție de localitate și de tipul drogului solicitat.

Pe lângă droguri, au fost descoperite două cartușe de 9 milimetri

În urma perchezițiilor, vizând în principal dealerii, au fost identificate următoarele:

  • sumele de 17.500 de lei, 110 dolari și 100 de euro,
  • cantitatea de 3,5 kilograme de canabis,
  • 20 de telefoane mobile,
  • 2 cartușe de 9 mm,
  • 20 de grame de substanță pulverulentă de culoare albă (NSP),
  • 228 de comprimate de ecstasy,
  • 48 de timbre LSD.

Destinația drogurilor găsite aveau ca destinație, în special, comercializarea stradală.

La sediul DIICOT – Structura Centrală au fost duse pentru audieri 15 persoane. Dintre acestea, 13 au fost reșinute în arestul central al Capitalei, iar două au fost eliberate.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies