Iar vine un nor de praf saharian peste București și sud-vestul țării și lasă năclăială pe mașini pe unde plouă. Iar la noi plouă, zice prognoza specială ANM

23 apr. 2024
1658 afișări
Iar vine un nor de praf saharian peste București și sud-vestul țării și lasă năclăială pe mașini pe unde plouă. Iar la noi plouă, zice prognoza specială ANM
Iar vine un nor de praf saharian peste București și sud-vestul țării și lasă năclăială pe mașini pe unde plouă. Iar la noi plouă, zice prognoza specială ANM | Foto simbol: Unsplash

O masă de aer cu praf saharian ajunge deasupra țării noastre, iar fenomenul este valabil până miercuri, 24 aprilie. ANM anunță că praful va putea fi observat în zonele și în intervalele în care va ploua.

Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru București, ce va fi valabilă până miercuri dimineață (24 aprilie).

O masă de aer cu praf saharian ajunge deasupra României

Deasupra României ajunge o masă de aer cu praf saharian, anunță Administrația Națională pentru Meteorologie, potrivit Antena 3 CNN.

Masa de aer cu praf saharian va traversa România marți și miercuri. Avertizarea este valabilă până miercuri, la ora 13:00, iar circulația aerului va fi predominant sud-vestică.

Depunerile de praf vor putea fi observate acolo unde va ploua.

În perioada 23 aprilie ora 9:00 – 24 aprilie ora 13:00, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei.

Această masă de aer va fi deasupra României marți (23 aprilie) și în prima parte a zilei de miercuri (24 aprilie), iar depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua.

În după-amiaza zilei de miercuri masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa spre nord-est și se va îndepărta de țară, au precizat meteorologii.

Prognoză specială pentru București

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru București, ce este valabilă în intervalul 23 aprilie, ora 10:00 – 24 aprilie, ora 8:00.

Vremea va fi închisă și temporar va ploua slab, mai ales sub formă de aversă (cantități de apă în jurul a 10 l/mp).

Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (viteze de 40…50 km/h). Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies