Iar s-a schimbat top 3 în sondajele pentru Primăria Capitalei. La IRSOP, Nicușor Dan e pe primul loc, lucrurile se schimbă la Gabriela Firea și Piedone

03 iun. 2024
17234 afișări
Iar s-a schimbat top 3 în sondajele pentru Primăria Capitalei. La IRSOP,  Nicușor Dan e pe primul loc, lucrurile se schimbă la Gabriela Firea și Piedone
Iar s-a schimbat top 3 în sondajele pentru Primăria Capitalei. La IRSOP, Nicușor Dan e pe primul loc, lucrurile se schimbă la Gabriela Firea și Piedone | Sursa foto: INQUAM Photos George Calin/Agerpres/Gabriela Firea - Facebook

A mai rămas o săptămână până când vor avea loc alegerile locale și europarlamente, iar în cel mai recent sondaj Nicușor Dan se află pe primul loc în topul opțiunilor pentru Primăria Capitalei, cu 43%, pe locul doi se află Cristian Popescu Piedone, cu 23%, urmat de Gabriela Firea (18%). Pe locul 4 se află Sebastian Burduja, cu 4%, potrivit unui sondaj IRSOP publicat luni, 3 iunie.

Sondaj IRSOP: Nicușor Dan (43%), Piedone (23%), Gabriela Firea (18%)

Potrivit sondajului IRSOP publicat luni, 3 iunie, întrebați ce partid sau alianță intenționează să voteze duminică, 9 iunie, 32% dintre bucureșteni au spus că vor vota alianța PSD-PNL, 26% alianța USR-PMP-FD, 9% PUSL, în timp ce restul partidelor nu ar face pragul electoral de 5%, scrie HotNews.ro.

Într-un alt sondaj Avangarde, realizat la comanda PSD, în perioada 29 mai – 2 iunie, Nicușor Dan, candidat independent susținut de Alianța Dreapta Unită, se situează pe primul loc în topul opțiunilor pentru Primăria Generală, cu 28,6%, urmat de Gabriela Firea (PSD), cu 26,5% din intențiile de vot, urmată de Cristian Popescu – Piedone (PPUSL) – 15,2% și de Sebastian Burduja (PNL) – 13,8%.

Traficul, cea mai mare problemă pentru bucureșteni

Întrebați în ce direcție cred că se îndreaptă Capitala, 56% dintre persoanele care au răspuns la sondaj au spus că într-o direcție bună, în timp ce 41% spun că una greșită, potrivit sondajului IRSOP.

Decongestionarea traficului (40%), ieftinerea costului vieții (30%), termoficarea (17%) și amenajarea de spații verzi/parcuri (13%) se află printre aspectele considerate cele mai importante pentru bucureșteni.

În ceea ce privește așteptările de la viitor, 94% au precizat că inflația va continua să crească, în timp ce 51% au spus că tensiunile militare între Europa și Rusia vor crește.

Sondajul IRSOP a fost realizat telefonic pe un eșantion de 900 de persoane în intervalul 27-31 mai. Toleranța de eșantionare este de 3,3%.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies